دیپلماسی ایرانی/متن پیش رو در دیپلماسی ایرانی منتشر شده و انتشار آن به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست



سخنان تند و خشن از هر دو سو درحالی در عرصه بین‌الملل مشاهده می‌شد که اسرائیل همکاری خود را با عربستان سعودی و کشورهای سنی افزایش می‌دهد تا از نگرانی‌های مشترک خود درباره ایران شیعی بهره برداری کنند.

 ایران پاسخی تند و آتشین به تهدیدهای تل آویو و سخنان اخیر نتانیاهو داد. به گزارش فارس محسن رضایی، فرمانده اسبق سپاه گفت: «فرمانده اسبق سپاه گفت: نتانیاهو در کنفرانس مونیخ گفته بود اگر ما بخواهیم می توانیم علیه ایران اقدام کنیم، شما غلط می کنید که اقدامی کنید. اگر شما بخواهید کاری انجام دهید، حتی فرصت فرار هم به شما نخواهیم داد و تل آویو را با خاک یکسان خواهیم کرد.»

با افزایش تنش ها در خاورمیانه در مورد نقش ایران در سوریه و یمن، رئیس جمهور ایالات متحده دونالد ترامپ از رویکردی سختگیرانه تر در قبال تهران سخن گفت و اعلام کرد که از اسرائیل در برابر دشمنان منطقه ای حمایت بیشتری می کند. این دو کشور کلماتی سخت و شدید را در طول اجلاس امنیتی مونیخ به کار بردند. نتانیاهو با در دست داشتن تکه ای آهن که معتقد بود باقی مانده ای از پهباد ایرانی است گفت: «اسرائیل اجازه نخواهد داد که هیچ کشوری تهدیدهایی را در مرزهایش ایجاد کند. ما اگر لازم باشد نه تنها علیه نیروهای نیابتی ایران بلکه علیه خود این کشور اقدام خواهیم کرد.»

او همچنین به شنوندگان هشدار داد و از نیات ایران صحبت کرد او همچنین نقشه ای ارائه داد که نمایانگر رشد نفوذ ایران در خاورمیانه بود. اما رضایی این اظهرات را تئاتر و بازی کودکانه ای خواند. بر اساس گزارش فارس در ادامه آمده است: «رهبران ایالات متحده و اسرائیل ایران را نمی شناسند و آنها قدرت مقاومت را درک نمی کنند به همین دلیل به طور مداوم با شکست روبه رو می شوند.»

سخنان تند و خشن از هر دو سو در حالی در عرصه بین الملل مشاهده می شد که اسرائیل همکاری خود را با عربستان سعودی و کشورهای سنی افزایش می دهد تا از نگرانی های مشترک خود درباره ایران شیعی بهره برداری کنند. برای ماه ها نتانیاهو تلاش کرده تا سطح بی سابقه ای از همکاری ها را در پشت صحنه با کشورهای خلیج فارس کلید بزند. نگرانی اصلی اسرائیل به لبنان برمی گردد جایی که نیروهای تحت حمایت ایران یعنی نیروهای شیعی حزب الله بخشی از دولت ائتلافی هستند. آخرین رویارویی اسرائیل و حزب الله به سال 2006 برمی گردد. تنش میان اسرائیل و لبنان افزایش یافته و حزب الله وارد جنگ قدرت در سوریه شده و اختلاف دو کشور بر سر مرزهای دریایی نیز بالا گرفته است. اسرائیل حمله هوایی را علیه سوریه برای مقابله با اسلحه هایی که گفته می شود از سوی ایران برای حزب الله فرستاده شده است کلید زد. اسرائیلی ها تهران را متهم می کنند که برنامه دارد تا کارخانجات موشکی خود را در لبنان بسازد.

با کانال تلگرامی «یا مهدی نیوز» همراه شوید