بهداشت نیوز/ کارشناس ارشد تغذیه دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز، گفت:
به گزارش مرکز ملی کنترل و پیشگیری از بیماری های هاروارد، مصرف روزانه غذای تند و پرادویه میزان مرگ و میر را کاهش و بنابراین طول عمر را افزایش می دهد.
اگر طرفدار غذاهای تند هستید، خبر خوب این است که علم نیز در این مورد با شما همراهی می کند.
"فاطمه صادقی" با توجه به مطالعات متعدد انجام شده در این زمینه، گفت: ادویه هایی مانند زیره سبز، دارچین، زردچوبه و فلفل سیاه و قرمز می توانند سبب افزایش سرعت متابولیسم شده و ضمن افزایش میزان سوخت و ساز بدن، اشتها را کاهش دهند.
او از دیگر مزایای مصرف ادویه به کاهش التهاب اشاره کرد و افزود: "کرکومین" موجود در ترکیب زردچوبه، می تواند التهاب را در بدن کاهش دهد.
این کارشناس ارشد تغذیه، افزود: در طب سنتی زنجبیل و سیر برای درمان بیماری هایی مانند آرتریت، اختلالات خودایمنی و حتی سردرد و حالت تهوع مورد استفاده بوده است.
صادقی ادامه داد: ادویه ها ممکن است اثراتی در رابطه با پیشگیری و مبارزه با سلول های سرطانی نیز داشته باشند؛ چرا که در مطالعات دیده شده "کپسایسین"، ماده فعال فلفل قرمز، سلول های سرطانی را ضعیف کرده و می تواند آن ها را از بین ببرد.
او اضافه کرد: مصرف ادویه ها می تواند در مقابله با باکتری ها نیز مفید واقع شود؛ به طور مثال زیره و زردچوبه اثرات آنتی اکسیدانی و ضد میکروبی قوی دارند که می توانند در برابر باکتری های مضر از بدن محافظت کنند.