پرشین خودرو/ آشفتگی زمانی دامن بازار خودروهای وارداتی را گرفت که سایت ثبت سفارش واردات خودرو در تیر ماه امسال به یکباره مسدود شد و مسئولان خبر از تغییر تعرفهها دادند.
بلاتکلیفی رمق بازار خودروهای وارداتی را گرفته است. آنگونه که سعید موتمنی رئیس اتحادیه صنف نمایشگاهداران و فروشندگان خودروی تهران خبر میدهد، گویا در حال حاضر خریدار چندانی در بازار خودرو وجود ندارد و همه منتظر روشن شدن وضعیت و رفع ابهامها هستند.
آشفتگی زمانی دامن بازار خودروهای وارداتی را گرفت که سایت ثبت سفارش واردات خودرو در تیر ماه امسال به یکباره مسدود شد و مسئولان خبر از تغییر تعرفهها دادند.
این انسداد و آن خبر کافی بود که دلالان بازار قیمتهای خود را روز به روز بالا ببرند. پس از ششماه درز خبرهایی غیر رسمی مبنی بر باز شدن سایت مزبور و تغییر چند برابری تعرفهها تا 150 درصد، شعله افزایش قیمتها را در آذر ماه بالا برد.
دولتمردان با افزایش افسارگسیخته قیمتها در بازار شایعات را رد کردند و گفتند که افزایش تعرفهها به آن میزان نخواهد بود.
هر چه بود در دیماه خبر رسمی افرایش تعرفهها منتشر شد. بنابر مصوبه هیات دولت در بخش خودروهای بنزینی سه ردیف تعرفه در نظر گرفته شده بود؛ خودروهای تا حجم موتور ۱۵۰۰ سیسی که تا پیش از دستورالعمل جدید تعرفه آنها ۴۰ درصد بود از این به بعد مشمول تعرفه ۵۵ درصدی شدند؛ خودروهای با حجم موتور ۱۵۰۰ تا ۲۰۰۰ سیسی که تعرفه قبلی آنها ۴۰ درصد تعیین شده بود، در ضوابط جدید مشمول تعرفه ۷۵ درصدی شده و تعرفه واردات خودروهای با حجم موتور ۲۰۰۱ تا ۲۵۰۰ سیسی نیز که در چهار سال گذشته ۵۵ درصد بود، حالا ۹۵ درصد تعیین شده بود.
برخی گمان میکردند که ابلاغ رسمی تعرفهها و باز شدن سایت میتواند از التهاب بازار را بکاهد، اما متاسفانه چنین نشد، افزایش نرخ دلار از یک سو و افزایش سقف تعرفهها از سوی دیگر قیمتها را نه تنها کاهش نداد بلکه با افزایش دیگری هم مواجه ساخت و بازار همچنان ملتهب باقی ماند.
هنوز 40 روز از این مصوبه نگذشته بود، که خبر ابطال آن توسط رای موقت یکی از شعبه های دیوان عدالت اداری موج دیگری در بازار ایجاد کرد، موجی با فرکانس کاهشی قیمتها؛ انتظار تغییر کاهش قیمتها بار دیگر بازار خودروهای وارداتی را بر هم زده است.
با توجه به نابسامانی بازار خودروهای وارداتی، به نظر میرسد در حال حاضر بهترین گزینه برای مصرفکنندگان واقعی خودرو رجوع آنان به بازار خودروهای داخلی باشد. بازاری که فعلاً از گزند تلاطمات تعرفهای مصون مانده و جذابیت خاصی برای خریداران به ویژه خریداران خودروهایی که ارزبری بالایی دارند نظیر سراتو مونتاژی به همراه دارد.