ایسنا/ با وجود تمام شباهتها میان این دو ویروس، تفاوتهایی نیز بین آنها وجود دارد. آدنوویروسها بر خلاف ویروس آنفلوآنزا در تمام طول سال بیماریزایی میکنند و اگرچه واکسن آدنوویروس نیز ساخته شده ولی تنها در دسترس نظامیان قرار دارد.
آدنوویروسها علاوه بر علائم مشابه آنفلوآنزا میتوانند باعث ورم ملتحمه و اسهال به ویژه در کودکان، التهاب معده و روده، عفونت مثانه و برونشیت شوند.
دکتر ویلیام شوافنز، متخصص بیماریهای عفونی دانشگاه وندربیلت در این باره گفت: حدود ۵ درصد از تمامی موارد برونشیت در بزرگسالان، توسط آدنوویروسها ایجاد میشوند. در شرایط وخیم این ویروسها میتوانند علائم نورولوژیکی از جمله آنسفالیت و مننژیت مغزی شوند.
گفته میشود اکثر عفونتهای آدنوویروسی خفیف هستند و علائم آن معمولا حدود ۱۰ روز طول میکشد. برای اکثر بیماران نیز استراحت کافی و داروهای معمول برای تسکین علائم، تنها درمان مورد نیاز است.
آدنوویروسها از طریق سرفه، عطسه، تماس مستقیم با فرد آلوده و لمس سطوح مختلف آلوده منتقل میشوند. موارد ابتلا به آدنوویروسها بسیار پراکنده است و به همین دلیل شیوع آدنوویروسها بطور سراسری دور از ذهن به نظر میرسد.
به نظر میرسد علت کم بودن گزارشات موارد ابتلا به این نوع ویروس، تشخیص اشتباه پزشکها و عدم مراجعه بسیاری از بیماران به پزشک در هنگام بیماری باشد.
به گفته دکتر شوافنر به علت عدم وجود آزمایشهای مشخص برای این نوع ویروسها، تشخیص این عفونت هنوز دشوار است.
برای پیشگیری از ابتلا به این ویروسها، از تماس با افرادی که عطسه و سرفه میکنند و به ورم ملتحمه چشم نیز مبتلا هستند خودداری کنید. همچنین با توجه به مقاومت این نوع ویروسها به محصولات معمول ضد عفونی کننده، برای از بین بردن آنها به محصولات ویروس کش قوی مانند سفید کنندهها نیاز است. شست و شو دستها بطور مرتب نیز توصیه میشود.