دکتر سلام/ عدم رعایت بهداشت دهان موجب بروز جرم دندان و امراض مربوط به دهان می شود و عارضه های ناشی از آن اثرات منفی زیادی بر کیفیت زندگی افراد می گذارد و موجب گرفتاری و دردسر برایشان می شود درمان آن هم غالبا نیازمند صرف مبالغ بالا، مواد و تجهیزات دندانپزشکی و نیروی انسانی است. به همین دلیل مقابله و درمان بیماری ها جزو نیازهای جامعه است .
همه چیز درباره جرم گیری دندان و فواید و مضرات جرم گیری دندان
حتما شما هم شنیده اید که جرم گیری مضر است و دندان را از بین می برد؟ بهتر است قبل از اینکه کسی این باور را بپذیرد به این بیاندیشد که باقی ماندن جرم چقدر می تواند در نابودی سلامت و زیبایی دندان ها تاثیر گذار باشد.
بعد از هر وعده غذایی، این میکروارگانیسم ها در کنار مواد قندی برروی دندان جمع می شوند و موجب تشکیل سطحی چسبنده و بدون رنگ به اسم پلاک میکروبی خواهند شد که به آسانی و با مسواک و نخ دندان جدا می شود. در حالتی که پلاک میکروبی برای زمان طولانی بر سطح دندان برجای بماند و در صورت در پیش گرفتن بهداشت از سطح دندان جدا نشود، به سطحی سخت با رنگ زرد قهوه ای به اسم جرم دندانی میگردد. جرم دندانی، حاوی لایه ای زبر و خشن است و موجب گرد آمدن میکروب ها روی سطح خود میگردد. به خاطر این قبیل جرم و میکروب ها بر روی دندان و در کنار لثه، لثه صورتی که خبر از سلامت دهان میداد، به لثه ای متورم تبدیل می شود. اگر پیگیری و درمان صورت نگیرد، لثه و استخوان این نواحی دندان از بین می رود و در اخر موجب لق شدن و از بین رفتن دندان می شود. به همین خاطر بهتر است با دیدن نشانه هایی مثل التهاب و خونریزی از لثه، به دندانپزشک رجوع کنید.
مطالبی پیرامون جرم گیری دندان
دندانپزشک اول با روش های کلینیکی و رادیوگرافی بررسی های لازم را انجام میدهد و وقتی که بیماری در مراحل ابتدایی باشد ، جرم گیری را پیشنهاد می کند.بکارگیری این روش توسط دندانپزشک یا کسانی که در این زمینه آموزش دیده اند باعنوان بهداشت کار دهان و دندان می باشد که با دستگاه، جرم گیری می شوند. به وسیله قلم های ویژه، جرم های نواحی دندان را جدا میکنند در صورت استفاده از این کار در وقت کافی، می توان از بروز و پیشرفت مشکلات لثه پیشگیری کرد.
دکتر آقا بیگی گفت: جرم لثه را نابود میکند، در صورت عدم توجه به پیشگیری و رفع جرم دندان، جرم به انواع بافت های لثه وارد شده و در اخرباعث از بین رفتن لثه می گردد. اکثر اوقات به گوش میرسد که بیمار میگوید دندانم سالم بود، اما لق شد و از جای در آمد که این موضوع ارتباط به بافت نواحی این دندان دارد که جرم آن را از میان برده است.
جرم گیری دندان مضر است؟
اکثر افراد معتقدند که جرم گیری برای دندان مضر است و موجب ساییده شدن و بروز حساسیت دندانی میگردد، در صورتی که جرم گیری در وقت مناسب، در کنار برداشتن جرم از روی دندان و بهتر شدن ظاهر افراد، باعث افزایش سلامت لثه می شود. برخی مواقع جرم گیری قادر پیامدهایی هم به دنبال دارد. وجود جرم دندانی موجب از بین رفتن لثه می شود. به همین خاطر، فضایی میان دندان ها پدید می آید که به وسیله جرم دندانی پر می شود. بعد از برداشت جرم های دندانی، این فضاها مشخص می شود و مراجعه کنندگان می گویند که جرم گیری موجب آسیب به لثه و ایجاد فضا میان دندان هایشان شده است. این عارضه از قبل بوده ولی به دلیل وجود جرم های دندانی، قابل مشاهده نبوده است.
حساسیت دندان پس از جرم گیری دندان کوتاه مدت است
لایه جرم دندانی، دندان را در مقابل عوامل تحریک کننده در سرما و گرما محافظت می کند. با جداسازی جرم ها از روی دندان، دندان در خطر سرما و گرما قرار خواهد گرفت و به صورت کوتاه مدت با حساسیت دندان مواجه می شود. این حساسیت کوتاه است و بعد از مدت زمانی از میان می رود.همچنین استفاده از خمیردندان ضدحساسیت هم می تواند برای برطرف کردن حساسیت بعد از جرم گیری کمک کند.
مزایا و معایب جرم گیری دندان برای لثه و زیبایی دندان
بررسی های دوره ای منظم به وسیله دندانپزشک و بکار بردن نخ دندان در پیشگیری از بروز جرم مفید است،اما در جامعه ما بکار بردن نخ دندان رایج نیست و از طرز صحیح مسواک زدن باعث پیشگیری از رسوب مواد معدنی درنواحی دندان ها میگردد.
جرم گیری دندان باعث آسیب زدن به مینای دندان می شود؟
این باور رایج در جامعه است که جرم گیری باعث آسیب دیدن مینای دندان می شود، چون با آمدن تجهیزات روز به بازار مثل تجهیزات آلتراسونیک آسیبی به مینای دندان وارد نمیگردد.