فارس/ معاون سیاسی ظریف در پاسخ به اصرار غربیها برای مذاکره با ایران بر سر برنامه دفاعی موشکی گفته که غرب باید ابتدا فرصت موفقیت را به برجام بدهد و بعد از آن «در خصوص مسائل دیگر بحث خواهیم کرد.»
«عباس عراقچی» معاون سیاسی وزارت امور خارجه ایران در گفتوگو با رویترز گفت که غربیها پیش از درخواست برای مذاکره در خصوص فعالیتهای منطقهای ایران و یا برنامه موشکی بالستیک این کشور، باید ابتدا ایرانیان را از موفقیتآمیز بودن برجام مطمئن سازند.
پس از روی کار آمدن «دونالد ترامپ» رئیسجمهور جدید آمریکا که شعارش «پاره کردن بدترین توافق تاریخ آمریکا» یعنی برجام بود، لحن مقامات برخی دیگر از کشورهای 1+5 هم تغییر کرد؛ «فرانسوا اولاند» رئیسجمهور جوان فرانسه اولین پیرو ترامپ در این مسیر بود و علناً خواستار به راه افتادن مذاکراتی جدید با محوریت برنامه موشکی دفاعی ایران و حتی مذاکراتی برای تمدید تعهدات برجامی در سالهای بعد از 2025 شد.
غربیها حتی یک نوبت از قول مقامهای بینام مدعی شده بودند که برخی نمایندگان ایرانی، قول محدود کردن برد موشکهای ایرانی را دادهاند؛ وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران این ادعا را قویاً تکذیب کرد.
وزارت خارجه تاکنون میگفت که برنامه موشکی ایران بعنوان یکی از اهرمهای مشروع دفاع از ملت ایران، قابل مذاکره نیست؛ عباس عراقچی که برای شرکت در یک کنفرانس مالی-اروپایی در پاریس به سر میبرد، در خصوص این مطلب به رویترز گفته: «آنها حالا از ایران میخواهند که وارد مباحثه بر سر دیگر مسائل شود. پاسخ ما روشن است. اول توافق (هستهای) را به یک تجربه موفق تبدیل کنید؛ سپس ما در خصوص دیگر مسائل بحث میکنیم.»
عراقچی البته در این مصاحبه به موضع آمریکاییها در قبال برجام هم تاخته و گفته که موضع رئیسجمهور جدید آمریکا در قبال ایران، موضعی «مخرب» است و وی با اقداماتش، مفاد برجام را نقض کرده است.
معاون وزیر خارجه ایران همچنین در برابر خبرنگاران حاضر تصریح کرده که هیچ ارتباطی میان نفوذ منطقهای ایران و توافق هستهای وجود ندارد.
عراقچی ضمن اظهار این مطلب، ادعاها در خصوص مخرب بودن نقش منطقهای ایران را هم تکذیب کرد و گفت که این آمریکا، اسرائیل و عربستان هستند که مسیر تنشزایی در خاورمیانه را در پیش گرفتهاند.
یکی دیگر از میهمانان کنفرانس پاریس، «آلیستیر برت» معاون خاورمیانه وزیر خارجه انگلیس بود. وی در این کنفرانس گفت که اروپا مصمم به حفظ برجام است ولی بهرحال از آمریکا هم باید دلجویی شود و بار این دلجویی بر دوش ایران است که باید نگرانیهای آمریکا از فعالیتهای منطقهای خودش را درک کند و در جهت کاهش آنها گام بردارد.
برت در این خصوص گفت: «ما و شرکای اروپاییمان موضعی کاملاً شفاف داریم. ما خواهان موفقیت توافق (هستهای) هستیم. ما نمیخواهیم شاهد تضعیف برجام باشیم و در حال کار با شرکای اروپاییمان برای کاهش نگرانیهای آمریکا از (تبعات) تضمین ادامه کار برجام هستیم.»
.
.
.
.