فرارو/ از دیدگاه دوژار، اگر چه تحریمهای اخیر علیه حزب الله، ممکن است فعالیتهای آن را متوقف نکند، اما ترامپ را از حیث اینکه «چیزی» علیه ایران و حزب الله انجام داده، راضی خواهد کرد.
علاوه بر این، تحریمها، آن دسته از مقامات «بینام و نشان» در وزارت خزانهداری و جامعه اطلاعاتی آمریکا که همیشه به دنبال هدفی هستند، را خرسند خواهد کرد.
به گزارش فرارو، وبگاه دسایفربریف، که اخبار امنیتی و اطلاعاتی را پوشش میدهد، طی یادداشتی به قلم مدیر عامل آن، کیمبرلی دوژار، ضمن متهم ساختن حزب الله به انجام فعالیتهای غیرقانونی نوشت: هدف تحریمهای (اخیر) به تاخیر انداختن، جریان پول غیرقانونی به خزانههای حزب الله و خنثی کردن حمایتش از بشار اسد است.
جمعه گذشته، آمریکا تحریمهایی را علیه حزب الله لبنان اعلام کرد که منابع مالی این حزب را هدف قرار میداد.
دوژار حزب الله را هدف اصلی آمریکا دانست و اذعان کرد که قرار دادن حزب الله در مرکز توجه، ابزاری برای زدن ایران است.
مقامات دولت ترامپ، گفتهاند که این امر، اولین موج تحریمهای آمریکا علیه این حزب خواهد بود. دولت ترامپ، به دنبال آن است که رویکرد آمریکا در قبال ایران و حزب الله را تغییر دهد. مقامات واشینگتن، دولت اوباما را به نرمخویی در قبال ایران و حزب الله متهم میکنند دولتی که به ادعای آنان، امضای توافق هستهای با ایران را بر مبارزه با نایبان این کشور ترجیح داده است.
دو مقام ارشد آمریکایی که نخواستند نامشان فاش شود، گفتند آنها برای گزنده کردن تحریمها علیه حزب الله، مشغول کار با کشورهای خاورمیانه و غرب آفریقا بودند.
در راستای افزایش فشار بر حزب الله در افکار عمومی، چندی پیش رسانههای آمریکایی اسنادی منتشر کردند که به گفته آنها، ثابت میکنند دولت اوباما برای پیشبرد توافق هستهای با ایران، تحقیق ادعایی درباره درگیر شدن حزب الله در تجارت مواد مخدر را متوقف کرده است.
از سوی دیگر، مقامات دوره اوباما، میگویند که تیم ترامپ در گردآوردی ائتلاف موردنیاز برای اعمال فشار بر حزب الله شکست خورده، زیرا نتوانسته اروپا و چین را با خود علیه حزب الله همراه کند. رهبران اروپایی نیز درباره پیوستن به کارزار ترامپ علیه حزب الله، محتاط هستند. زیرا رئیسجمهور آمریکا مکررا هشدار داده که ممکن است از توافق هستهای با ایران خارج شود.
اتحادیه اروپا بین بخش نظامی و سیاسی حزب الله تفاوت قائل است به همین دلیل در گذشته، فقط بخش نظامی حزب الله را تحریم کرد. اما مقامات کاخ سفید، این تمایز را «تمایز مصنوعی» دانستند که به نجات اقتصادی این گروه کمک کرده است.
مقامات اروپایی ادعا میکنند که برجام و مذاکرات هستهای حاصل فشار جمعی آمریکا، اروپا، و نهایتا چین و روسیه بود، اما اکنون در جنجال ترامپ علیه ایران و حزب الله، چنین فشار جمعی وجود ندارد. زیرا تهدیدات ترامپ از قبل، ایران را از منافع اقتصادی برجام محروم کرده است. بنابراین، هیچ کس در دولت ترامپ سرمایه سیاسی ندارد که بتواند علیه ایران یا حزب الله ادعاهایی مطرح کند.
از دیدگاه دوژار، اگر چه تحریمهای اخیر علیه حزب الله، ممکن است فعالیتهای آن را متوقف نکند، اما ترامپ را از حیث اینکه «چیزی» علیه ایران و حزب الله انجام داده، راضی خواهد کرد. علاوه بر این، تحریمها، آن دسته از مقامات «بینام و نشان» در وزارت خزانهداری و جامعه اطلاعاتی آمریکا که همیشه به دنبال هدفی هستند، را خرسند خواهد کرد.