باشگاه خبرنگاران/ حاکم وقت قزوین در دوران قاجار دستور داد کاروانسرایی بسازند که پذیرای مهمان‌های شهر خوشنویسان باشد. این جاذبه گردشگری امروزه با نام کاروانسرای «سعدالسلطنه» شناخته می‌شود.


از نام‌های دیگر کاروانسرای سعدالسلطنه می‌توان به سرای سعدالسلطنه، سرای سعدیه، سرای سعادت و بازارچه سعدالسلطنه اشاره کرد. این کاروانسرا با وسعتی برابر با ۶.۲ هکتار، بزرگترین کاروانسرای سرپوشیده و مرکز تجاری داخلی شهری کشور به حساب می‌آید. این کاروانسرا بزرگ‌ترین کاروانسرای شهری جهان است.
گفتنی است؛ سازمان بهسازی و نوسازی شهرداری قزوین در قالب تفاهمنامه‌ای که با صندوق احیا و بهره‌برداری از اماکن تاریخی و فرهنگی سازمان میراث فرهنگی امضا شد، عملیات مرمت کاروانسرای سعدالسلطنه را برعهده گرفت. این سازمان با اتکا به منابع مالی سازمان بهسازی و نوسازی و زیر نظر سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، بزرگ‌ترین کاروانسرای شهری جهان را مرمت می‌کند.
یادآور می‌شود کاروانسرای سعدالسلطنه در ۱۱ مرداد سال ۱۳۵۷ به ثبت ملی رسیده است. این کاروانسرا در کنار سردر عالی‌قاپو، عمارت سردار مفخم، حسینیه امینی‌ها، دروازه درب کوشک، دروازه تهران قدیم، آرامگاه حمدالله مستوفی و ودرسه امید، از جاذبه‌های گردشگری شهر قزوین به حساب می‌آید.

با کانال تلگرامی «یا مهدی نیوز» همراه شوید