ایرنا/ فیلییپین بخش زیادی از رشد اقتصادی 6.7 درصدی را وامدار نیروی انسانی به ویژه 10میلیون نفر کارگر خود است که در کشورهای مختلف جهان و عمدتا خاورمیانه مشغول به کار هستند.
طبق آمارهای رسمی فیلیپین، بیش از دو میلیون نفراز نیروی کار این کشور، نیز که بسیاری از آنها خدمتکار هستند، در منطقه خاورمیانه و عمدتا کشورهای نفت خیز عرب حوزه خلیج فارس مشغول به کار هستند.
میلیون ها کارگر فیلیپینی که حدود نیمی از آنها را زنان تشکیل می دهند ،با میلیاردها دلار درآمد سالانه که به فیلیپین بازمی گردانند، نه تنها به اقتصاد خانواده های خود کمک می کنند بلکه عامل مهمی در شکوفایی اقتصادی کشورشان هستند.
اما این روند در روزهای اخیر با دخالت رئیس جمهوری فیلیپین دچار یک سکته شد.
رودریگو دوترته رئیس جمهور فیلیپین، روز 24 ژانویه(چهارم بهمن) پس از انتشار گزارشهایی مبنی بر سوء رفتارهای کارفرمایان کویتی در مورد چند کارگر خانگی در کویت ،تهدید کرد که صدها هزار کارگر فیلیپینی را از کار به عنوان خدمتکار در خاورمیانه محروم می کند.
رسانه های فیلیپین در روزهای اخیر گزارشی را مبنی بر خودکشی چهار خدمتکار فیلیپینی در کویت پس از آنکه مورد مورد سوء رفتار اخلاقی توسط کارفرمایان خود قرار گرفته بودند، منتشر کردند.
طبق گزارش رسانه های فیلیپینی هزاران نفر از اتباع این کشور که به عنوان کارگر در خاورمیانه به ویژه در کشورهای عرب حوزه خلیج فارس کار می کنند استثمار می شوند ، مورد سوء استفاده جنسی کارفرمایان خود قرار می گیرند و آمار مرگ و میر در آنها بسیار بالاست.
دوترته در واکنش به این گزارش، اعزام کارگران فیلیپینی به کویت را ممنوع کرد.اگرچه وی معتقد است این روند متوقف نشده ، اما صرفا کارگران را ازرفتن به این کشور ممنوع شده اند اما این یک پیام برای دیگر کشورها نیز دارد.
دوترته گفت که این تصمیم به رغم اینکه کویت برای سال های طولانی متحد فیلیپین بوده، اتخاذ شده است .
تاکنون سفارت کویت در مانیل در این زمینه واکنشی نشان نداده است.
'آلان پیتر کایتانو' وزیر امور خارجه فیلیپین نیز دراین زمینه گفت که تصمیم دوترته در واقع واکنشی به گزارشهای سوء رفتار با نیروی کار این کشور در برخی کشورهای خاورمیانه از جمله کویت بوده است.
وزیر امور خارجه فیلیپین با اشاره به اینکه بیش از 200 هزارنفر از اتباع فیلپینی به عنوان کارگر در کویت مشغول به کار هستند ، تاکید کرد آمار دروغ نمی گوید ، اکنون شکایت های بسیاری از آنها در مورد پرداخت حقوق کمتر از قرارداد منعقد شده و سوء رفتار کارفرمایان رسیده است.
کایتانو تاکید کرد در جلسه ای که با مسئولان کویتی داشتیم، ما از دریافت این گزارش ها شوکه شدیم و آنها نیز از تصمیم سریع در جلوگیری از اعزام کارگران فیلیپین به این کشور شوکه شدند.
فیلیپین با بیش از 103 میلیون نفر جمعیت و 13امین کشور پرجمعیت دنیا به عنوان یکی از اصلی ترین منابع اعزام کننده نیروی کارخارجی به کشورهای مختلف جهان محسوب می شود.
مسئولان این کشور در دهه های گذشته همواره با اعزام نیروی کار خود به بیش از 35 کشور مختلف در جهان با معضل نرخ بیکاری حدود هفت درصد این کشور مقابله کرده اند.
طبق گزارش کنفدراسیون بین المللی اتحادیه های تجارت بین الملل در سال 2017، عربستان و کشورهای عرب حوزه خلیج فارس در زمره کشورهایی هستند که حقوق کارگران در آنها رعایت نمی شود وبیشترین شکایت ها از کارگران خارجی از کارفرمایان این کشورها در نهادهای بین المللی ثبت می شود.
براساس سازمان بین المللی کار در سال 2017 ، بیش از 200 میلیون نیروی کار خارجی در سراسر جهان مشغول به کار بوده اند که 800 میلیون نفرخانواده و همچنین کشور خود را با ارسال بیش از 450 میلیارد دلار درآمد سالانه مورد حمایت مالی قرار داده اند.