میزان/ فرمانده انتظامی اصفهان از دستگیری ۲ نفر از گردانندگان سایت‌های فیشینگ در ۲ استان شمالی کشور خبر داد و گفت: براساس تحقیقات صورت گرفته، سارقان، اطلاعات بانکی بیش از هزار نفر را سرقت کرده بودند.



سردار مهدی معصوم بیگی با بیان اینکه یکی از روش‌های مجرمان برای برداشت غیر مجاز از حساب‌های بانکی کاربران راه اندازی سایت‌های فیشینگ و درگاه‌های جعلی بانک هاست، اظهار داشت: در همین زمینه طی هفته گذشته کارشناسان پلیس فتای استان براساس شکایت تعدادی از شهروندان مبنی بر سرقت اینترنتی مبالغی از حساب آن‌ها موفق شدند ۲ سایت فیشینگ را در ۲ استان شمالی کشور شناسایی کنند.

سرقت ۳ میلیاردی سایت همسریابی از حساب کاربران
سردار معصوم بیگی خاطر نشان کرد: یکی از این مجرمان که مردی ۲۹ ساله بود با راه اندازی سایت همسریابی کاربران را فریب داده و از آنان می‌خواست که اطلاعات حساب بانکی خود را در درگاه جعلی که ساخته بود وارد کنند، اما به محض اینکه کاربران اقدام به این کار می‌کردند متهم اطلاعات حساب بانکی آن‌ها را سرقت می‌کرد.

این مقام مسئول با بیان اینکه تاکنون سرقت اطلاعات حساب بانکی ۱۵۰ نفر از ۱۲ استان شناسایی شده که ۱۵ شاکی این پرونده از اصفهان هستند، افزود: اسناد و مدارک به دست آمده نشان می‌دهد که متهم توانسته بود در مجموع مبلغ ۳ میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال از حساب کاربران سرقت کند.

فرمانده انتظامی استان با تاکید بر اینکه فعالیت سایت‌های همسریابی در فضای مجازی غیر قانونی است، اظهار داشت: چنین فعالیتی وجهه قانونی ندارد و در واقع موضوع همسریابی هم در کار نبوده و هدف از راه اندازی این سایت، کلاهبرداری، سرقت اطلاعات بانکی و هویتی و شخصی کاربران برای سوء استفاده‌های بعدی بوده است.

این مقام ارشد انتظامی استان ضمن هشدار به کسانی که اقدام به این گونه فعالیت‌ها در فضای مجازی می‌کنند، گفت: برای این گونه افراد اتهام سرقت اطلاعات، کلاهبرداری، برداشت غیر مجاز و علاوه بر این‌ها اتهام فعالیت نامشروع در فضای مجازی در نظر گرفته شده و برابر قانون مجازات می‌شوند.

سرقت اطلاعات بانکی ۱۰۰۰ کاربر در کشور
سردار معصوم بیگی در ادامه از دستگیری مدیر یک سایت "فیشینگ" دیگر در یکی از استان‌های شمالی کشور خبر داد و عنوان داشت: به دنبال شکایت ۵ نفر از شهروندان اصفهان مبنی بر سرقت اینترنتی از حساب بانکی آن‌ها موضوع در دستور کار کارشناسان این پلیس قرار گرفت و کارشناسان با انجام تحقیقات خود دریافتند، مال باختگان به طور همزمان از یک سایت فیشینگ که دارای درگاه بانکی جعلی بود اقدام به خرید شارژ تلفن همراه کردند.

وی بیان داشت: پس از اینکه کاربران اطلاعات حساب خود را در این درگاه جعلی وارد می‌کردند متهم با مشاهده موجودی حساب آن‌ها اقدام به سرقت اطلاعات بانکی می‌کرد که در این زمینه از شاکیان استان اصفهان بالغ بر ۵۰۰ میلیون ریال به سرقت برده بود.

این مقام انتظامی با بیان اینکه تحقیقات بر روی سرقت‌های احتمالی این متهم در دیگر استان‌های کشور ادامه دارد، اظهار داشت: تحقیقات صورت گرفته و حساب‌های به دست آمده نشان می‌دهد که متهم اطلاعات بانکی بیش از هزار نفر از کاربران در نقاط مختلف کشور را به سرقت برده و مبلغ کل وجوه برداشت شده توسط وی نیز ۴ میلیارد ریال بوده است.

فرمانده انتظامی استان گفت: توصیه ما به کاربران این است که اگر به دنبال خرید شارژ تلفن همراه در فضای مجازی هستند یا از طریق نرم افزار‌های مجاز تلفن همراه و یا با مراجعه به درگاه‌ها و وب سایت‌های اصلی اپراتور‌های تلفن همراه اقدام و از خرید شارژ در سایت‌های متفرقه خودداری کنند.

این مقام ارشد انتظامی استان به کاربران هشدار داد و گفت: شاید برخی از این سایت‌ها شارژی هم برای کاربران ارسال کنند، اما این کار هم ممکن است یک نوع دام و فریب برای سرقت اطلاعات حساب بانکی باشد چرا که هدف اصلی این سایت‌ها سرقت اطلاعات بانکی و مشاهده موجودی حساب کاربران است.

با کانال تلگرامی «یا مهدی نیوز» همراه شوید