مجله علمی ایلیاد/ ‌ اگر تحقیقات دانشمندان دانشگاه لیمریک، به اثبات برسند، مواد قدیمی موجود در گیاهان می‌تواند منبع جدید انرژی باشد. به گفته‌ی این گروه تحقیقاتی، گلیسین یا همان آمینواسیدی که با اعمال فشار مکانیکی، برق تولید می‌کند، می‌تواند با اعمال فشار یا ضربه، از خود نیروی برق تولید کند.
میزان انرژی تولیدی گلیسین می‌تواند برای شارژ ابزارهایی نظیر گوشی های هوشمند، شناساگر حرکتی و دسته‌های کنترل بازی‌های ویدئویی مناسب ‌باشد.
«سارا گورسین»، سرپرست این تحقیقات و محقق موسسه‌ی برنال دانشگاه لیمریک در بیانیه‌ای خبری گفت: «بسیار جالب است که مولکولی کوچک می‌تواند چنین میزان الکتریسیته‌ای تولید کند. گروه تحقیقاتی به کمک طراحی مدل‌های رایانه‌ای و پیش‌بینی واکنش الکتریکی کریستال‌های مختلف، موفق به کشف این مسئله شدند.»

او اظهار داشت: «میزان گلیسین موجود بسیار بالا بود. از این رو ما اقدام به پرورش کریستال‌های بلند و نازک گلیسین درالکل کردیم و تنها با واردکردن یک ضربه، موفق به تولید انرژی برق شدیم.» استفاده از موادی که تحت فشار یا با واردشدن ضربه، برق تولید می‌کنند، چیز جدیدی نیست. این مواد هم اکنون در وسایل برقی که پیشتر ذکر شد، مورد استفاده قرار می‌گیرند. اگرچه گلیسین می‌تواند تنها ۱ درصد انرژی مورد نیاز این وسایل را تامین کند، اما این مولکول را می‌توان در اغلب زمین‌های کشاورزی یا جنگلی یافت. به علاوه، گلیسین حاوی مواد سمی، نظیر سرب یا لیگروه نیست.

«لوک ون‌درویلن» مدیر موسسه‌ی برنال و استاد مهندسی بیوسیستم، در بیانیه‌ی خبری اظهار داشت: «یافته‌های کنونی، می‌تواند تکنولوژی را به سوی یافتن منابع انرژی برق کم‌هزینه و تجدیدپذیر هدایت کند.» این تحقیقات به دنباله‌ی تحقیقات قبلی بود که در خصوص تولید الکتریسیته کم‌‌هزینه توسط دانشمندان دانشگاه لیمریک انجام گرفت. گروه تحقیقاتی دیگری از این دانشگاه، در ماه اکتبر سال ۲۰۱۷ میلادی، تحقیقات خود را در مجله‌ی Applied Physics منتشر کرد. این تحقیقات امکان استفاده از اشک و سفیده‌ی تخم‌مرغ، برای تولید انرژی برق را مورد بررسی قرار داده بود.
«ادموند مگنر»، رئیس دانشکده‌ی علوم و مهندسی دانشگاه لیمریک، در این‌باره گفت: «گروه فیزیک این دانشگاه، به همراه محققان موسسه‌ی برنال به دنبال این هستند تا برای اولین بار از انرژی این مولکول استفاده کنند. این مسئله می‌تواند گروه تحقیقاتی را در صدر فهرست طراحی دستگاه‌هایی با انرژی این مولکول قرار دهد.»