باشگاه خبرنگاران/ نیویورک تایمز تهدید‌های توییتری دونالد ترامپ را توخالی توصیف کرد که اعتبار آمریکا را به خطر انداخته است.



روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز، تهدیدهای توییتری رئیس جمهور آمریکا را تهدیدات توخالی توصیف کرد که اعتبار این کشور را به خطر انداخته است. دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا از ابتدای امسال با پیام های توییتری به چندین کشور حمله کرده است. او از اغتشاشگران در ایران خواست، دولت این کشور را براندازند، کره شمالی را به حمله تهدید کرد و قطع کمک به فلسطینی ها را خواستار شد. وی سال دو هزار و هجده را با این لحن و رویکرد آغاز کرده است.

در واقع با گذشت یک سال از ریاست جمهوری ترامپ، کشورهای جهان در تلاشند تا بفهمند ترامپ بیشتر از آنکه عمل کند، حرف می زند و بیشتر شبیه ببر کاغذی است. کشورها مطمئن نیستند آیا باید اظهارات وی را به عنوان اطلاعیه سیاسی درنظر بگیرند یا خیر یا آیا آنها را می توانند با اطمینان خاطر نادیده بگیرند یا نه. اگر تهدیدهای ترامپ توخالی تلقی شود، چه بر سر اعتبار آمریکا خواهد آمد؟ ترامپ روز شنبه در مجموعه‌ای از پیام های توییتری به سئوالات درباره سلامت روانش واکنش نشان داد و خود را "نابغه ای بسیار باثبات" معرفی کرد.

ریچارد هاس، رئیس شورای روابط خارجی آمریکا به تازگی برخی از توییت های جنگ طلبانه ترامپ را تکرار کرده و اعلام کرد: «این فرمانده کل نیروهای مسلح ماست. درباره آن فکری کنید.»

وی در پیامی در توییتر آورده است: «حرف های رئیس جمهور آمریکا مهم است. به همین دلیل بسیاری از توییت های این رئیس جمهور نگران کننده است. پیام های توییتری باید به اندازه بیانیه های دیگر کاخ سفید جدی تلقی شود اما آنچه رئیس جمهور در توییت هایش بیان می کند، بی ارزش است.»

نیکلاس برنز، دیپلمات سابق آمریکایی و نماینده این کشور در ناتو نیز می‌گوید پست‌های توییتری ترامپ، در واقع حرف‌های وی را بی‌ارزش می‌کند. این توییت ها، اظهارات رئیس‌جمهور و رئیس دولت آمریکا است بنابراین خیلی اهمیت دارد. حتی وقتی ترامپ می‌گوید مثلا در دفاع از اغتشاشات در ایران یا مخالفت با آزمایش‌های موشکی کره شمالی، همواره یکسری زیاده روی‌هایی می کند و اظهارات نامناسبی را بیان می کند که اعتبار آمریکا را تضعیف می ‌کند و از این رو جلب حمایت از آنها دشوار است. متحدان و مخالفان در واقع بر روی قضاوت‌ ها و احساسات مشترک شما سرمایه‌ گذاری می‌ کنند».

برنز به تصمیم ترامپ برای انتقال سفارت آمریکا از تل‌آویو به قدس اشغالی اشاره کرد، با اینکه این تصمیم نمادین بود یا به تعویق افتاد اما در تضاد با سالها اجماع سیاسی بین المللی بود که خواسته بودند وضعیت قدس در مذاکرات صلح حل و فصل شود.

برنز افزود: «وقتی به صورت یکجانبه وضعیت قدس را واگذار می‌ کنید، هیچ چیزی از اسرائیل دریافت نمی ‌کنید، خشم فلسطینیان را برمی ‌انگیزید، جهان را به چالش می ‌کشید آنوقت شکست می‌ خورید. این یک نمونه فاجعه ‌بار از فقدان اعتبار آمریکاست».

این تصمیم فلسطینی ها و اروپایی ها را عصبانی کرد. سپس ترامپ و نیکی هیلی، سفیر آمریکا در سازمان ملل تهدید کرد کمک هایشان را به هر کشوری که مخالف موضع جدید آمریکا در رأی گیری مجمع عمومی سازمان ملل باشد، قطع می کند. در نهایت این رای گیری، شکست تحقیرآمیز آمریکا را رقم زد. صد و بیست هشت کشور در برابر نه کشور به این قطعنامه رای مثبت دادند و سی و پنج کشور نیز رای ندادند. اکثریت متحدان اروپایی آمریکا علیه این کشور رای دادند و حتی متحدان اروپا در اروپای مرکزی که واشنگتن را ضامن اصلی خود در برابر روسیه می دانند، به نفع واشنگتن رای ندادند بلکه رای ممتنع دادند.

پیر ویمونت، سفیر سابق فرانسه در واشنگتن و مشاور ارشد سابق مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا می گوید با اینکه متحدان آمریکا، توییت های ترامپ را اطلاعیه های سیاسی تلقی نمی کنند اما این توییت ها، سردرگمی جدی را به وجود می آورد.

ویمونت گفت حتی در حوزه هایی که متحدان هم نظر هستند به طور مثال تهدید کره شمالی و رهبر این کشور، ما در درک رویکرد سیاسی واقعی واشنگتن به سختی می افتیم.

با کانال تلگرامی «یا مهدی نیوز» همراه شوید