دیجیاتو/ طی هفته جاری در حوزه امنیت، همه جا سخن از کشف حفره خطرناک و آسیب پذیری پردازنده های شرکت اینتل بود اما به علت حساسیت موضوع، خبرگزاری های رسمی اجازه انتشار اطلاعات دقیق در این رابطه را نداشتند.

حالا این محدودیت رفع شده و جزئیات کامل این آسیب پذیری فاش شده است.

بنا به گزارش منابع خبری همچون ZDNet و نیویورک تایمز دو حفره امنیتی اساسی در این چیپست ها وجود دارد، یکی به نام Meltdown و دیگری به نام Spectre که تقریباً تمام دستگاه های تولید شده طی 20 سال اخیر را در بر می گیرند. این آسیب پذیری ها به مهاجمان اجازه می دهند با سوء استفاده از عملیات پردازش موازی، به حافظه محرمانه پردازنده دست پیدا کند و هرگونه اطلاعات موجود روی سیستم را به سرقت ببرد.
تقریباً تمام دستگاه های تولید شده طی 20 سال اخیر آسیب پذیر هستند

«جان هورن» از اعضای «پروژه صفر» گوگل که به همراه تیم تحقیقاتی خود وب سایت ویژه ای را برای اطلاع رسانی در مورد این نقص امنیتی راه انداخته اند، همان ابتدا و در قسمت سؤالات متداول آب پاکی را روی دست شما می ریزند و می گویند به احتمال قریب به یقین، همه ما در برابر این حمله آسیب پذیری هستیم. بر اساس اطلاعات این پایگاه و خبرهای منتشر شده، بسته های امنیتی برای مسدود کردن Metldown در ویندوز، لینوکس و macOS منتشر شده است اما Spectre داستان جداگانه ای دارد. به عقیده آنها اگرچه هکرها به سختی می توانند از Spectre سوء استفاده کنند اما رفع این حفره هم به زمان و تلاش نسبتاً زیادی نیاز دارد.

همان طور که در خبرها خواندید، ابتدا تمرکز اصلی تحقیقات روی چیپست های ساخت اینتل بود اما این کمپانی در بیانیه ای اعلام کرد پردازنده ها و سیستم های عامل دیگر هم آسیب پذیرند. شرکت AMD ادعای اینتل را رد کرد اما محققین گوگل با اجرای حمله موفق روی پردازنده های سری FX و PRO از شرکت AMD ثابت کردند که مسئله کاملاً فراگیر است. شرکت ARM هم به صورت رسمی آسیب پذیری پردازنده های سری Cortex-A را تأیید نمود.

طبق اعلام تیم پروژه صفر گوگل، این نقص امنیتی تمام دستگاه های مبتنی بر اندروید و کروم او اس را آسیب پذیر کرده اما گوگل مدعیست بهره گیری از این شیوه نفوذ بسیار دشوار است، ضمن اینکه نسخه بعدی کروم که حدود سه هفته دیگر منتشر می شود، راهبردهایی را برای تعدیل این آسیب پذیری به کار بسته است.

گفتنیست مایکروسافت امروز بسته امنیتی ویژه ای را برای ویندوز 10 منتشر کرده و اپل نیز پچ macOS را برای رفع بخشی از این آسیب پذیری ها در قالب macOS 10.13.2 ارائه نموده، ضمن اینکه موارد بیشتری در macOS 10.13.3 گنجانده خواهند شد. با این حال هنوز مشخص نیست این بسته های امنیتی چه تأثیری بر عملکرد دستگاه ها دارند، چون برخی برآوردها نشان می دهند سیستم های مبتنی بر لینوکس تا 17 درصد کاهش کارآیی را تجربه خواهند کرد.

با کانال تلگرامی «یا مهدی نیوز» همراه شوید