فارس
فارس/ ترند نیوز در مطلبی به دلیل همگامی فرانسه با مواضع ضد ایرانی آمریکا در زمینه موشکی پرداخت و دلیل آنرا ترس از مبدل شدن ایران به قدرت فضایی منطقه تا چندی دیگر عنوان کرد.
در حالی که قرار است چندی دیگر «امانوئل ماکرون» رئیس جمهور فرانسه به ایران سفر کند و منابع این کشور روز سه شنبه اعلام کردند که «ژان ایو لودریان» وزیر خارجه فرانسه نیز هفته نخست ژانویه 2018 به تهران سفر میکند، خبرگزاری «ترند نیوز» در تحلیلی نوشت واکنش مقامهای ایران به سخنان ماکرون در جریان سفر او به منطقه که گفته بود «تهران باید نقش تهاجمی کمتری داشته و راهبرد موشکی بالستیک خود را روشن کند»، تعجب آور نبود زیرا این کشور هیچ انتقادی به خود را بدون پاسخ نمیگذارد.
بر این اساس، تنش بین دو کشور در نوامبر سال جاری با حمایت ماکرون از «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا برای فشار به ایران در مسائل غیر هستهای ایران شدت یافت.
ترند نیوز در این گزارش با ذکر مخالفتهای فرانسه با برنامههای موشکی ایران، از زاویهای دیگر به این مسئله پرداخته و با اشاره به عزم ایران برای ورود به جایگاه 10 کشور نخست فضایی جهان و تبدیل شدن به قدرت نخست فضایی منطقه تا سال ۲۰۲۱، نوشت: «آریان اسپیس» از معروفترین شرکتهای ارائه خدمات پرتاب ماهواره در جهان متعلق به فرانسه است که در سال 2004 بیش از 50 درصد بازار جهان برای ارسال ماهوارهها به مدار زمین را در دست داشت.
«تونی توما» مدیر فروش سابق این شرکت در آن مقطع از اهمیت بسیار بالای بازار خاورمیانه یاد کرده و گفته بود: «منطقه بزرگ خاورمیانه همچنان یک بازار راهبردی برای شرکت ما است. امروزه ما 19 ماهواره مخابراتی را برای این منطقه راه اندازی کردهایم که 70 درصد سهم بازار را تشکیل میدهد. علاوه بر بخش ماهوارهای مخابراتی، در آینده نیز این کار با راهاندازی سامانههای مشاهدات زمین ادامه خواهد یافت. کشورهای خاورمیانه علاقه خاصی به چنین تواناییهایی دارند و وقتی یک کشور چنین سامانه ماهوارهای را به دست می آورد، این اقدام میتواند باعث ترغیب دیگران برای اقدامی مشابه شود.»
خبرگزاری ترند نیوز نوشته است: فرانسه نمیخواهد شاهد رقیب دیگری در صنعت فضایی باشد که دارای پایگاه فضایی و قابلیت ارائه خدمات پرتاب ماهواره به کشورهای منطقه است.
در پایان این گزارش آمده است: با نگاهی به اینکه ایران چگونه توانسته زمینههای مختلف دانش از جمله فناوریهای هستهای، سلولهای بنیادی، فناوری نانو و غیره را توسعه دهد، به نظر میرسد که این یک واقعیت باشد که جمهوری اسلامی اگر اجازه یابد، ممکن است بعد از مدتی تجربیات خود در زمینه موشکهای بالستیک را به زمینههای تجاری، پرتاب ماهواره و اعزام انسان به مدار زمین، گسترش دهد.