ایسنا

ایسنا/ رییس کمیته ارتباطات کمیسیون صنایع مجلس گفت: سیستم مخابراتی کشور امکان فراهم‌آوری زیرساخت‌ها و ظرفیت چند برابری در ترافیک تلفن‌های همراه را دارد اما چون زلزله قابل پیش‌بینی نیست انجام این کارها هزینه‌بر است.

رمضانعلی سبحانی‌فر درباره اینکه اختلال تلفن همراه هنگام وقوع حوادثی مانند زلزله چه آسیب‌هایی را می‌تواند به دنبال داشته باشد، گفت: مانند بحران زلزله این مساله هم می‌تواند یک بحران دیگری را ایجاد کند. به نظر می‌رسد در ساعات اولیه وقوع زلزله ۵۰ درصد کشور برای برقراری ارتباط فعال می‌شوند و این ارتباطات در نقطه‌ای که زلزله رخ داده متمرکز می‌شود.

وی تصریح کرد: علاوه بر مردم، دستگاه‌ها و مسئولین هم برای نحوه امدادرسانی و کمک به ناچار از خطوط تلفن همراه استفاده می‌کنند و همین مساله حجم ترافیک سنگینی را ایجاد می‌کند.

این عضو کمیسیون صنایع مجلس درباره اینکه آیا زیرساخت‌هایی را می‌توان برای جلوگیری از این مساله فراهم کرد؟ گفت: امکان فراهم‌آوری زیرساخت وجود دارد در واقع کل کشور به ظرفیت چند برابری مجهز می‌شوند که تا اتفاقی رخ نداده قابلیت استفاده از این تجهیزات و ظرفیت‌ها وجود ندارد.

رییس کمیته ارتباطات کمیسیون صنایع مجلس همچنین بیان کرد: همانطور که می‌دانیم در مناسبت‌های مختلف که ترافیک خطوط ارتباطی وجود دارد سیستم‌های سیاری پیش‌بینی می‌شود که بتوانند ارتباطات را تسهیل کنند اما با توجه به اینکه زلزله قابل پیش‌بینی نیست امکان برقراری چنین سیستم‌هایی هزینه‌بر است.

سبحانی‌فر در ادامه بیان کرد: خوشبختانه سیستم مخابراتی کشور به گونه‌ای است که تا کمتر از ۲۴ ساعت پس از وقوع چنین حوادثی امکان عادی شدن شرایط در خطوط ارتباطی وجود دارد اما شاید بهتر باشد آموزش‌های لازم به مردم داده شود تا به نحو مطلوب‌تری از تلفن‌های همراه استفاده کنند و امدادگران بتوانند بیشتر تماس برقرار کرده و شرایط را تحت کنترل در آورند.


با کانال تلگرامی «یا مهدی نیوز» همراه شوید