آخرین خبر

آخرین خبر/ در این مطلب دو پیشنهاد برای باقی مانده آجیل شب عید قرار داده شده است.


1) ترشی آجیل
چی لازم دارم:
بادام هندی 200 گرم

بادام 200 گرم
گردو 200 گرم
پسته 200 گرم
برگه زردآلو 250 گرم
آب جوش سه و نیم پیمانه(600 میلی‌لیتر)
سرکه سفید سه و نیم پیمانه(600 میلی‌لیتر)
چوب دارچین چند تکه کوچک
هل یک و نیم قاشق چایخوری
چه جوری درست میشه:
برای تهیه این آجیل، تمام مغزها را به طور جداگانه در آب خیس کنید و پوست آن‌ها را جدا کنید. آن‌ها را روی یک پارچه تمیز پهن کنید تا کاملاً خشک شوند. برگه‌ها را 1 شب با آب‌جوش خیس کنید تا کاملاً نرم شوند سپس سرکه را هم اضافه کرده و ظرف را روی حرارت قرار دهید تا چند دقیقه بجوشد

سپس آن‌ها را در مخلوط کن ریخته و پوره کنید تا به صورت سس در آید بعد ادویه‌ها و آجیل را هم اضافه کنید و خوب مواد را با هم مخلوط کنید و بعد از سرد شدن ترشی را در یک شیشه تمیز ریخته و در یخچال نگهداری کنید.
این نکته را در نظر داشته باشید که تمام آجیل‌ها باید به صورت خام مصرف شوند و طعم این ترشی ملس است شما می توانید بنا بر ذائقه خود برگه زردآلو و سرکه آن را کم یا زیاد کنید.

2) قطاب یزدی
چی لازم دارم:
آرد: ۲ لیوان

ماست: یک لیوان
زرده تخم‌مرغ: ۲ عدد
روغن جامد: نصف لیوان
بکینگ پودر: یک قاشق مرباخوری
مواد میانی قطاب:
گردو، بادام، پسته و فندق چرخ شده: یک لیوان
پودر شکر: یک لیوان
پودر هل: یک‌چهارم قاشق چایخوری
گلاب: یک‌سوم فنجان
چه جوری درست میشه:
برای تهیه قطاب می‌توانید از هر مغزی به تنهایی یا مخلوط چند مغز استفاده نمایید. مغز‌ها را چرخ کرده و با پودر شکر و پودر هل و گلاب مخلوط کرده و به صورت خمیر درآورید.

برای تهیه خمیر قطاب هم ابتدا، ماست و بکینگ پودر را با هم مخلوط کنید و در ظرف گودی بریزید. زرده‌های تخم‌مرغ و روغن را به آن اضافه کنید و مواد را کاملا مخلوط کنید تا خمیری لطیف به دست آورید.
خمیر را در ظرف دربسته بگذارید و دو ساعت به آن استراحت دهید. در مرحله بعد خمیر را روی سطح صاف به قطر چند میلی باز کنید و با لیوان یا قالب گرد، قالب بزنید و از مواد میانی، روی خمیر قالب زده شده بریزید و آن را به صورت گل جمع کنید و بپیچید که مواد از آن بیرون نریزد.
در ظرف گودی مقداری روغن بریزید و آن راخوب داغ کنید و قطاب‌های پیچیده شده را در روغن داغ سرخ کنید و در صافی بگذارید تا روغن اضافی آنها کشیده شده و سرد شوند.سپس روی آنها پودر شکر بپاشید و در ظرف مناسب در بسته بگذارید. این شیرینی مخصوص یزد بوده و در ایام عید بیشتر تهیه می‌شود.