آخرین خبر

آخرین خبر/ رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: برداشت 200 میلیون دلاری از صندوق توسعه ملی در نشست سران قوا مطرح شد و رهبر معظم انقلاب اذن انجام آن را دادند.

به گزارش فارس، علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی صبح امروز در جریان بررسی برداشت از صندوق توسعه ملی برای کمک به زلزله‌زدگان و در پاسخ به تذکر مصطفی کواکبیان مبنی بر چرایی برداشت از صندوق توسعه ملی اظهار داشت: این دغدغه شما دغدغه درستی است یعنی صندوق توسعه ملی برای تولید کشور است و منابع آن هم برای بخش خصوصی و غیردولتی برای مواردی که لازم است استفاده می‌شود.وی افزود: اما باید گفته شود مسیری که طی شد این بود که نمایندگان در مجلس طرحی را برای کمک به زلزله‌ز‌دگان تهیه کردند و به بنده هم نشان دادند. 

من دیدم که منابعی که واقعی باشد و بتواند به زلزله‌زدگان کمک کند در آن خیلی وجود ندارد و برخی موارد آن عملیاتی نمی‌شود.رئیس مجلس شورای اسلامی بر همین اساس اضافه کرد: در جلسه سران قوا هم این موضوع مطرح شد و ذکر کردیم که چنین مشکلی وجود دارد. دولت هم گفت من امکاناتی که داشتم همان‌هایی بود که ارائه کردم یعنی همان 20 یا 30 میلیونی که وام دادند. از طرفی هم نمایندگان بنا بر اخبار واصله عنوان می‌کردند که زلزله‌زدگان با این وضع صاحب مسکن نمی‌شود.وی ادامه داد: به هر حال حادثه‌ای رخ داده و ما می‌توانیم از این صندوق توسعه ملی برای چنین حوادثی استفاده کنیم لذا با مقام معظم رهبری پس از نشست سران قوا طرح موضوع شد که چنین مسأله‌ای وجود دارد و اگر ما بخواهیم کمک بیشتری کنیم باید از این صندوق برداشت شود. چرا که رهبر معظم انقلاب هم اصرار داشتند در این طرح خانه‌ها ساخته شود لذا راهش این بود.لاریجانی خاطرنشان کرد: مجلس نمی‌توانست به تنهایی در این زمینه تصمیم بگیرد چرا که همین مانعی که شما گفتید در صندوق وجود داشت بنابراین گفتیم اگر شما اذن دهید ما 200 میلیون دلار را در این قانون بیاوریم تا بتوانند منابع بیشتر بدهند تا زلزله‌زدگان زودتر صاحب مسکن شوند که مقام معظم رهبری این اذن را صادر کردند، وگرنه اصل فرمایش شما درست است که برداشت از صندوق برای تولیدات داخل است. 

ارائه تسهیلات ۵۰ میلیونی برای احداث و بازسازی مسکن مناطق زلزله زده/ برداشت ۲۰۰ میلیون دلار از صندوق توسعه ملی برای کمک به زلزله زدگان

شایان ذکر است، نمایندگان مردم در خانه ملت با برداشت ۲۰۰ میلیون دلار از صندوق توسعه ملی برای کمک به زلزله زدگان موافقت کردند.

بر اساس تبصره الحاقی این قانون به منظور کاهش مشکلات و تسریع در بهبود شرایط زلزله‌زدگان و بازسازی مناطق زلزله‌زده استان کرمانشاه و سایر استان‌ها و مناطقی که در نیمه دوم سال 1396دچار زلزله شده یا می‌شوند، اقدامات زیر به عمل آید:

1- نرخ سود و کارمزد تسهیلات موضوع قانون "حمایت از توسعه و ایجاد اشتغال پایدار در مناطق روستایی و عشایری با استفاده از منابع صندوق توسعه ملی" برای افراد مشمول ساکن در مناطق زلزله زده صفر درصد تعیین می‌گردد.

2- معادل ریالی یکصد میلیون (100.000.000) دلار تا سقف سه هزار و پانصد میلیارد (3.500.000.000.000) ریال از سر جمع اعتبارات ردیف‌های موضوع بند (الف) تبصره (4) قانون بودجه سال 1396 کل کشور کسر و از محل ردیف‌های هزینه‌ای تعیین شده، صرف بازسازی مدارس، درمانگاه‌ها و مجتمع‌های آبرسانی تخریب شده می‌شود. این اعتبار علاوه بر اعتباراتی است که تاکنون از سایر منابع، تعهد، تأمین و پرداخت شده است.

3- در مناطق زلزله‌زده یارانه سود تسهیلات برای احداث و بازسازی مسکن روستایی تا سقف چهارصد میلیون (400.000.000) ریال و برای ساخت مسکن شهری تا سقف پانصد میلیون (500.000.000) ریال تعیین می‌گردد و متناسب با درصد تخریب واحدهای مسکونی به آنها اختصاص می‌یابد.

4- معادل ریالی دویست میلیون (200.000.000) دلار تا سقف هفت هزار میلیارد (7.000.000.000.000) ریال از منابع صندوق توسعه ملی برداشت می شود و به سقف بودجه کل کشور اضافه می گردد و منابع حاصل به تدریج و تا پایان سال از محل ردیف‌های تعیین شده با اولویت به پرداخت یارانه سود تسهیلات مسکن موضوع جزء (3) و اشتغال موضوع جزء (1) این تبصره، یارانه تولید واحدهای تولیدی، صنعتی، کشاورزی، خدماتی و صنفی، امهال دو ساله تسهیلات قبلی پرداخت شده و یارانه سود تسهیلات جهت بازسازی و بهسازی واحدهای آسیب دیده تجاری، تولیدی، خدماتی و معدنی موضوع بند (4) ماده واحده "قانون تسریع در بازسازی مناطق آسیب‌دیده در اثر حوادث غیرمترقبه مصوب 19/3/1392" اختصاص می‌یابد.

5- اجازه داده می‌شود با تصویب هیأت دولت مرخصی استحقاقی سال جاری کارکنان دولت آسیب دیده از زلزله که در مناطق زلزله زده سکونت دارند به مدت پانزده روز افزایش یابد.

6- قیمت برق مصرفی خانوارهای شهری و روستایی زلزله زده برای مصارف خانگی تا پایان سال جاری پنجاه درصد (50%) کاهش می یابد. وزارت نیرو مکلف است نسبت به اصلاح بودجه شرکت‌های مادرتخصصی برق و شرکت توزیع نیرو و برق استان کرمانشاه و سایر استان‌ها به نحوی اقدام نماید که هزینه ناشی از اجرای آن به شرکت توزیع نیرو و برق استان کرمانشاه تحمیل نشود.

7- وزارتخانه‌های نفت و نیرو مکلفند جهت تأمین هزینه‌های بازسازی تأسیسات آسیب‌دیده گاز، آب و فاضلاب و برق مناطق زلزله زده ، نسبت به اصلاح بودجه شرکت‌های مادرتخصصی تابعه ذی‌ربط و شرکت‌های استانی مربوطه اقدام نمایند به نحوی که هزینه‌های بازسازی این تأسیسات فقط به شرکت‌های استانی کرمانشاه تحمیل نگردد.

اختیارات مجمع عمومی شرکت‌های مذکور در این خصوص به وزرا تفویض می‌گردد.

8- دولت مکلف است گزارش این تبصره را در پایان ماه به کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی ارائه نماید./

با کانال تلگرامی «یا مهدی نیوز» همراه شوید