خراسان
خراسان/ مواد لازم:
ران مرغ - سه تکه(حدود 600 گرم )
پیاز - یک عدد بزرگ
سیر تازه - دو حبه
آب انار- یک و نیم پیمانه
رب انار - دو قاشق غذاخوری
انار دانه شده - نصف پیمانه
نمک،فلفل،زردچوبه - به میزان لازم
روش تهیه :
* بعد از شستن مرغ ها آن ها را مزه دار می کنیم، به این ترتیب که تکه های مرغ را داخل یک ظرف مناسب در دار قرار می دهیم و به اندازه دلخواه نمک، زردچوبه، فلفل سیاه و ادویه مورد علاقه را همراه با یکی دو قاشق روغن زیتون، روی تمام مرغ می مالیم و بعد از گذاشتن در ظرف آن را به مدت حداقل یک ساعت داخل یخچال قرار می دهیم.
* بعد از گذشت زمان کافی، مرغ ها راهمراه مقدار کمی روغن سرخ می کنیم تا هنگام پختن متلاشی نشود.
* مرغ ها را از تابه خارج می کنیم و در همان روغن، پیازی را که به صورت خلالی ریز خرد کرده ایم، سرخ می کنیم و اجازه می دهیم به مرحله کاراملی شدن برسد. بعد سیر را کمی تفت می دهیم و بعد از بلند شدن عطر آن رب اناررا اضافه می کنیم .
* مواد را بلافاصله هم می زنیم چون به سرعت می سوزد .در انتها آب انار را اضافه می کنیم. در تابه یا قابلمه را می گذاریم و اجازه می دهیم مخلوط جوش بیاید و بعد تکه های مرغ را اضافه می کنیم.
* رنگ آب خوراک در طول پخت تیره تر می شود، حرارت را کم می کنیم تا مرغ ها کاملاً بپزد و خوراک به روغن بیفتد.
* حدود یک ربع آخر پخت، دانه های انار را اضافه می کنیم. در این مرحله در ظرف را نمی بندیم تا رنگ دانه های انار عوض نشود.
می توانیم از چاشنی های متفاوتی برای این غذا استفاده کنیم برای مثال از آبغوره یا آب نارنج و اگر شیرین تر می پسندید از شکر یا آلو بخارا استفاده کنید.
* خواص: آب انار حاوی آنتی اکسیدان و ویتامین های B است.این ترکیب دارای کالری بدون چربی، فیبر، پتاسیم، ویتامین C و مقداری آهن است. آنتی اکسیدان های موجود در رب انار به سلول های بدن برای مقابله با رادیکال های آزاد کمک می کند.
* افراد سرد مزاج نباید بیش از حد از رب انار استفاده کنند. خوردن زیاد انار باعث سست شدن معده و ایجاد نفخ می شود. مصرف زیاد آن همچنین باعث ابتلا به یبوست، ناراحتی معده و گلو درد می شود. افراد مبتلا به ناراحتی های ریوی باید در مصرف رب انار احتیاط کنند. رب انار با داروهایی که برای درمان فشار خون و کاهش کلسترول مصرف می شود، تداخل دارد.