فارس

فارس/ نبود نظارت بر فروش خودروهای وارداتی، توقف ثبت سفارش واردات و بحث احتمال افزایش تعرفه واردات خودرو باعث تشدید هرج و مرج در قیمت‌گذاری خودروهای وارداتی شده به طوری که شاهد رشد بیش از ۳۰ میلیون تومانی قیمت رسمی برخی خودروها هستیم.
این روزها واردکنندگان علاوه بر ایجاد محدودیت در عرضه برخی خودروها به قیمت گذاری بی ضابطه محصولاتشان نیز روی آورده‌اند و خودروهای وارداتی را تقریباً با هر قیمتی که دلشان می‌خواهد عرضه می‌کنند. در این میان، نبود نظارت دستگاه‌های مسئول به ویژه سازمان حمایت راه را برای تشدید هرج و مرج در عرضه خودروهای وارداتی و همچنین ایجاد بازار سیاه برای این محصولات باز کرده است.

به نظر می‌رسد توقف ثبت سفارش واردات خودرو و مطرح شدن بحث احتمال افزایش تعرفه واردات خودرو دلیل اصلی رشد نجومی قیمت خودروهای وارداتی است.

در این خصوص می‌توان به افزایش قیمت حدود 25 میلیون تومانی برخی محصولات کیا توسط شرکت اطلس خودرو اشاره کرد. این شرکت قیمت سورنتو 2016 را 25 میلیون و 800 هزار تومان افزایش داده و نرخ جدید 274 میلیون و 261 هزار تومان را برای این خودرو تعیین کرده است.

این شرکت همچنین قیمت اپتیما 2016 را 23 میلیون و 871 هزار تومان و قیمت کارنز 2017 را 10 میلیون و 674 هزار تومان افزایش داده است. قیمت پیکانتو 2016 نیز با رشد 14 میلیون و 279 هزار تومانی به 93 میلیون و 665 هزار تومان رسیده است.
همچنین گروه خودروسازی بهمن علاوه بر ایجاد محدودیت در عرضه برخی محصولاتش مانند مزدا 3، قیمت این خودروها را افزایش هم داده است.

بر این اساس، قیمت مزدا 3 با افزایش 3 میلیون و 160 هزار تومانی، از 118 میلیون تومان به 121 میلیون و 160 هزار تومان افزایش یافت. همچنین قیمت سواری B50 با رشد 2 میلیون و 700 هزار تومانی، از 77 میلیون و 100 هزار تومان به 79 میلیون و 800 هزار تومان رسید.

گروه بهمن، قیمت وانت تک کابین کارا را یک میلیون تومان و قیمت وانت دو کابین کارا نیز 2 میلیون و 200 هزار تومان افزایش داد. قیمت کارا 2 کابین نیز با افزایش 2 میلیون و 250 هزار تومانی به 74 میلیون و 750 هزار تومان رسیده است.

شرکت آسان موتور نیز در جدیدترین قیمت‌گذاری محصولاتش، قیمت خودروها را تا ۳۳ میلیون تومان افزایش داده است. بر این اساس، قیمت هیوندای توسان ۲۰۱۷ با افزایش ۲۶ میلیون و ۳۷۸ هزار تومانی به ۲۳۴ میلیون و ۱۴۰ هزار تومان رسیده است.

این شرکت همچنین قیمت سوناتا ۲۰۱۶ را ۳۳ میلیون و ۶۸۱ هزار تومان افزایش داده و به ۲۲۷ میلیون و ۴۵۹ هزار تومان رسانده است. قیمت سانتافه ۲۰۱۶ نیز ۲۱ میلیون و ۳۶۴ هزار تومان افزایش یافته و به ۲۶۲ میلیون و ۸۹۲ هزار تومان رسیده است.

علاوه بر این، قیمت تویوتا راوفور ۲۰۱۷ نیز از ۲۷۰ میلیون تومان به ۲۸۰ میلیون تومان افزایش یافته و به این ترتیب رشد ۱۰ میلیون تومانی را در مورد این محصول شاهد هستیم.

به این ترتیب شرکت‌های عرضه کننده خودروهای وارداتی با سوء استفاده از شرایط موجود نسبت به تعیین قیمت‌های نجومی برای محصولاتشان اقدام کرده‌اند که البته در مقابل شاهد سکوت مسئولان وزارت صنعت و به ویژه سازمان حمایت هستیم که ظاهراً نشان از حمایت آنها از این اتفاق دارد. این در حالی است که رفع هرج و مرج در بازار خودرو نیازمند وجود یک نهاد ناظر قوی و با اراده است.



با کانال تلگرامی «یا مهدی نیوز» همراه شوید