تسنیم

تسنیم/ رئیس‌جمهور با بیان اینکه پای همه وعده‌هایم ایستاده‌ام و اینکه موفقیتی که ما در این 100 روزه به‌دست آوردیم معادل 4 سال گذشته است گفت: اینکه امروز ایران، ترکیه و روسیه در کنار هم می‌نشینند و برای حل مباحث منطقه با‌هم سخن می‌گویند و نظرات آن‌ها در دنیا تاثیرگذار است؛ اهمیت زیادی دارد، البته ایران همواره در طول تاریخ تصمیمات اثرگذاری داشته است.

حجت‌الاسلام والمسلمین حسن روحانی دقایقی پیش در مراسم روز دانشجو در جمع دانشجویان استان سیستان و بلوچستان ضمن ابراز خرسندی از آغاز سفرهای استانی کاروان تدبیر و امید در دولت دوازدهم از این استان اظهار داشت: این استان حق بزرگی به گردن ایران، دولت، انقلاب، نظام و امنیت ملی دارد. استانی که مردم شریف آن از شیعه و سنی و بلوچ و سیستانی در کنار هم هیچگاه تحت‌تاثیر مسیر انحرافی برخی افراطیون و تندروهایی که در منطقه به‌دنبال خشونت هستند قرار نگرفتند و برای کشور، انقلاب و حفظ مرزهای خودشان ایستادگی کردند و در انخابات 96 مثل سال 92 افتخار آفریدند و پای صندوق رأی آمدند و از نظام و دولتی که بار سنگین مسئولیت را بر دوش دارد حمایت کردند.

وی افزود: بسیار خوشحالم در دولت یازدهم یکی از تلا‌ش‌های دولت شکوفاتر شدن مراسم روز دانشجو بود. اگر 4 سال گذشته را با 8 سال قبل مقایسه کنید، می‌بینید دانشجو بدون ترس و لکنت زبان سخن می‌گوید، اینکه شما در این مکان به راحتی سخن می‌گویید؛ ای کاش نماینده تشکلی که اینجا آمد از فرصت استفاده و بیاناتی را ایراد می‌کرد تا ما استفاده کنیم. البته من قبول دارم باید فرصت بیشتر می‌بود تا همه تشکل‌ها سخن بگویند اما زمان کم بود. تلاش شده نماینده همه تفکرات اینجا سخنرانی کنند. هیچ تشکلی را مخالف دولت نمی‌بینیم؛ نقادان و همه تشکل‌ها و جریان‌ها مورد احترام هستند.

رئیس‌جمهور با بیان اینکه از وزرا خواستم اتحادیه "تادا" هر‌چه سریع‌تر تشکیل شود و شروع به‌کار کند و همه وزرا به جز یک وزیر رأی دادند بنابراین تصویب شده است، ادامه داد: امروز 16 آذر را جشن می‌گیریم، البته به‌دلیل تعطیلی روز چهارشنبه و اینکه روز پنجشنبه 16 آذر است، به‌طور طبیعی باید یک روز دیگر را در نظر می‌گرفتیم و این را به فال نیک می‌گیریم که روز ملی دانشجو با حضور دانشجویان در استان و شهرستانی جز تهران برگزار می‌شود.

حجت‌الاسلام روحانی خاطرنشان کرد: اینکه فکر کنیم همه چیز در تهران است و باید در تهران باشد جالب نیست. دانشگاه‌ها امروز از استقلال و آزادی گلایه دارند درحالی که شعار ما در انقلاب استقلال، آزادی و جمهوری اسلامی بود. این در حالی است که انقلاب توسط مردم و دانشجویان صورت گرفت و دانشجویان سینه سپر کردند.

وی با بیان اینکه مشروعیت ما در دولت بر مبنای قرار و قولی است که با مردم گذاشته‌ایم و عقب‌نشینی از آن عقب‌نشینی از مشروعیت دولت است، گفت: هر آنچه در انتخابات باهم عهد و پیمان بستیم،‌ بر سر عهدمان هستیم. این سخن که روحانی امروز نیاز به رأی ندارد، غلط است چراکه روحانی هر روز به رأی مردم نیاز دارد. اگر دولت با مردم و مردم با دولت نباشند و دولت گوش شنوا برای حرف مردم نداشته باشد، این جمهوری اسلامی نمی‌شود.

رئیس‌جمهور در ادامه با تاکید براینکه اسلام می‌گوید به وعده خود وفا کنیم و جمهوری به ما می‌گوید حق حکومت با مردم است، افزود: پای همه وعده‌هایم ایستاده‌ام، از هیچکس نترسیده و نمی‌ترسم و راه ملت را که راه جمهوری اسلامی است، ادامه خواهم داد. البته وعده‌های ما به شما این است که با متانت و وحدت و انسجام در جامعه بتوانیم با دقت بیشتر و هزینه کمتر به اهداف‌مان برسیم.

حجت‌الاسلام روحانی اضافه کرد:‌ شما در انتخابات مطالباتی را از ما و از نظام داشتید، در اجتماعات انتخاباتی که حضور پیدا می‌کردیم عمدتاً جوانان و بانوان بودند و این قشر کار بزرگی را پیش بردند، هدف ما این نبود که پیروز شویم و بر عرصه حکومت قرار بگیریم و 4 سال دیگر ادامه دهیم. بنا داشتیم آنچه وعده دادیم بر مبنای آن عمل کنیم. خداوند را به شاهد می‌طلبم در انتخاب همه وزرا و مسئولان کشور جز بر مبنای صلاحیت، توانمندی، اعتدال و قبول حق این مردم و جمهوریت این نظام و اسلامیت این نظام، هیچ نظر دیگری نداشتم و بر همین مبنا عمل کردم. در دولت یازدهم هم همین نظر را دنبال می‌کردم. اینکه گفته می‌شود وزیری تهدید می‌شود یا نامی را به من گفتند که باید انتخاب کنی،‌ ناصحیح است. هرکس امروز وزیر است نظر خودم بوده و این نبوده که فردی بر ما تحمیل شود.

وی خاطرنشان کرد: فضای دانشگاه و کیفیت دانشگاه نیاز به تحول داشته و نیاز دارد ما تلاش بیشتر داشته باشیم. حضور من در مراسم 16 آذر در خارج پایتخت تصمیم ناگهانی من نبوده و از آغاز دولت تصمیم داشتم این مراسم در استان دیگری برگزار شود که البته ابتدا قرار بود در استان دیگری باشد ولی سفر ما به این استان شد و برنامه به اینجا آمد.

رئیس‌جمهور با بیان اینکه دانشگاه‌های ما باید به مسائل محلی، استانی و ملی توجه داشته باشند، اظهار داشت: ما در هر استان مشکلات و ظرفیت‌هایی داریم که باید در دانشگاه‌ها به آن‌ها توجه شود. اولویت ما محلی است، درست است که ملی می‌اندیشیم و جهانی فکر می‌کنیم. ما به تحقیقات کاربردی نیاز داریم اما باید به معضلات استانی هم توجه ویژه داشته باشیم. این استان مشکلات خود را دارد از جمله بحث کمبود آب؛ از سوئی پتانسل‌های خاص خود را دارد از جمله اقیانوس و دانشگاه ما باید به مسائل استان بپردازد.

وی تاکید کرد: شما حق دارید دولت را نقد کنید و در دولت رئیس‌جمهور را نقد کنید؛ این حق همه مردم است. دانشگاهی که نقاد نباشد نمی‌شود. ما باید حرف بزنیم، نقادی کنیم و راه‌حل بیابیم و ایرادی ندارد نظریه‌ای که مطرح می‌کنیم مورد قبول نباشد. اگر در دانشگاه آزادی نباشد خلاقیت نیست و اگر خلاقیت نباشد نوآوری نیست. ما باید در دانشگاه حداقل به‌اندازه حوزه علمیه آزادی دهیم، دانشجو آمده تا سخن بگوید و نقد کند.

رئیس‌جمهور خاطرنشان کرد: یکی از مشکلات ما در دولت دوازدهم این است که عده‌ای بیان می‌کنند تمام مشکلات ما از فضای مجازی است. می‌پرسیم چه کنیم می‌گویند این یک اتوبان است که باید 2 طرف آن بسته شود، برخی تصور می‌کنند اگر ببندیم درست می‌شود. اگر در یک اتوبان تصادف می‌شود باید علائم راهنمایی و قوانین را اصلاح کنیم نه اینکه اتوبان را ببندیم. اولین شرط پیشرفت علمی کشور دسترسی به اطلاعات است و این دسترسی از طریق همین فضای مجازی ممکن است.

وی افزود: کسب و کار‌های دیجیتالی یکی از راه‌حل‌های مشکل بیکاری در عصر امروز و در فضای امروز است. شرکت‌های دانش‌بنیان ما چقدر دستاوردهای خوبی دارند و مگر ما می‌توانیم بدون این فضای مجازی به این دستاوردها برسیم؟ در شش ماه اول امسال 50 هزار نفر در حوزه آی سی تی مشغول کار شده‌اند. دانشگاه‌های ما باید با دنیا و دانشگاه‌های دیگر در ارتباط باشند. علم نمی‌تواند محصور باشد و با تعامل علمی پیشرفت در زمینه علم حاصل می‌شود. ما باید پژوهش‌های مشترک و تحقیقات کاربردی در استان‌ها و تحقیقات محلی را جایگزین مقاله کنیم.

حجت‌الاسلام روحانی خاطرنشان کرد: باید جای مقاله علمی که البته خیلی هم خوب است بتوانیم تحقیقات علمی محلی را جایگزین کنیم. اگر یک استاد بتواند مشکل محلی و استانی و ملی را حل کند حتماً به اندازه یک مقاله ارزش دارد و ما باید شیوه خود را تغییر دهیم.

رئیس‌جمهور در بخش دیگری از سخنانش اظهار داشت: دانشجویان عزیز ما امروز شرایط خاصی در منطقه داریم. کمتر در تاریخ سابقه داشته تروریسم بتواند این‌گونه در منطقه فعالیت کند و بار سنگین مبارزه با تروریسم بر دوش ما باشد؛ کمتر سابقه داشت در کشورهای منطقه جوانانی مسئولیت را برعهده بگبرند که توان آن را ندارند؛ کمتر سابقه داشته رئیس‌جمهوری غیرقابل پیش‌بینی مسئولیت کشور مانند آمریکا را بر عهده بگیرد. با توجه به این وضعیت اروپا و کشورهای دیگر هم نگران شرایط خود هستند و ما در این شرایط باید بیش از گذشته در کنار یکدیگر باشیم.

وی تاکید کرد: من حضور افکار مختلف را قبول دارم اما در عین حال برادری و حدت و انسجام برای ما یک ضرورت است، ما دورانی را داریم که باید بگذرد. البته من نسبت به مشکلات منطقه و مباحث اقتصادی و دیگر مشکلات نگرانی ندارم چراکه برای حل مشکلات راهکار داریم و می‌توانیم از آن‌ها عبور کنیم. همه ما در کنار هم می‌توانیم از دستاوردهای کشور در بخش علمی، سیاست خارجی، محیط‌زیست وغیره محافظت کنیم.

حجت‌الاسلام روحانی با بیان اینکه موفقیتی که ما در این 100 روزه به‌دست آوردیم معادل 4 سال گذشته است، ادامه داد: اینکه امروز ایران، ترکیه و روسیه در کنار هم می‌نشینند و برای حل مباحث منطقه با‌هم سخن می‌گویند و نظرات آن‌ها در دنیا تاثیرگذار است؛ اهمیت زیادی دارد، البته ایران همواره در طول تاریخ تصمیمات اثرگذاری داشته است.

وی افزود: اینکه ما برنامه‌های 3 جانبه و چندجانبه را آغاز کردیم بیشتر این برنامه‌ها اواخر دولت قبل و اوایل دولت دوازدهم آغاز شده است. چه زمانی بوده که آمریکا مقابل ایران بایستد و حرف‌هایی بزند و دنیا از آن حمایت نکند به جز چند کشور معدود؟ کاری که ایران در کنار ملت عراق و سوریه برای شکست داعش انجام داد بسیار بزرگ بود چراکه شکست یک توطئه بین‌المللی برای منطقه خاورمیانه بود.

رئیس‌جمهور تاکید کرد: موفقیتی که نظام و ملت ما به‌دست آورده در همین ماه‌های اخیر برای کشور ما فخر و افتخار است، اینکه فردا در چابهار یک طرح بزرگ و بین‌المللی را با حضور نمایندگان کشور‌‌های مختلف افتتاح می‌کنیم افتخار است. ما در دولت یازدهم یک میلیارد دلار برای توسعه بندر چابهار از 2.5 به 8.5 میلیون تن هزینه کردیم. اینکه روسیه به ما می‌گوید ده‌ها تن بارش را از طریق هند می‌خواهد به ایران آورده و منتقل کند بسیار امیدوار‌کننده است. 

حجت‌الاسلام روحانی با بیان اینکه ملت ایران شرق ایران را آباد خواهد کرد، راه‌آهن، گاز، بندر اقیانوسی، کشاورزی، گردشگری در سیستان و بلوچستان تحولی بزرگ را به‌وجود می‌آورد، اظهار داشت: ما می خواهیم دانشگاه در کنار دولت باشد و دانشگاه و دولت و بازار داخل و خارج همه به‌هم متصل شوند. بازار داخل ما کافی نیست و باید بازار منطقه را تصرف کنیم. مدیریت تصرف بازار به‌عهده دانشجویان و دانشگاهیان است.

وی خاطرنشان کرد: در تحقیقات می‌بینیم دانشجویان و شرکت‌های دانش‌بنیان ما دارند کشور را مستقل می‌کنند و این روند از اول انقلاب بوده که امروز شتاب پیدا کرده است. ما برای تحقق مطالبات شما نیاز به زمان داریم؛ نباید تصور کنیم که ما فراموش کرده‌ایم؛ من اگر گفتم جوان و اگر گفتم زنان روی عهد خود ایستاده‌ام. شما در این دولت خواهید دید مدیریت برای بانوان و جوانان ما سال به سال افزایش می یابد. البته مشکلاتی هم در جامعه وجود دارد. رئیس‌جمهور همه اختیارات را بر‌عهده ندارد، جایی باید قوه قضائیه و جایی قوه مقننه پای کار بیاید. به‌طور مثال همین طرح منطقه آزاد لایحه آن توسط دولت به مجلس رفته که باید توسط مجلس تصویب شود، البته قوا در خیلی جاها برای هماهنگی در کنار هم هستند و برای حل مشکلات همه باید پای کار باشند.

با کانال تلگرامی «یا مهدی نیوز» همراه شوید