انتخاب
انتخاب/ محسن هاشمی رییس شورای شهر تهران با اشاره به سالروز تاسیس بسیج و نقش آن در دفاع مقدس گفت: پس از پایان دفاع مقدس، آیت الله هاشمی از ایده بسیج در حوزههای مختلف اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی بهره برد.
رییس شورای شهر تهران در نشست روسای شوراهای مراکز استانها گفت: این ایام مقارن با سالروز تاسیس بسیج، مردمی ترین نهاد انقلاب، از سوی امام خمینی است و جلسه امروز نیز نشست شوراهای اسلامی که یک سازمان مردم نهاد جهت مدیریت شهری است ، مناسب است که به اهداف ورسالتهای بسیج و چشم انداز مطلوب آن در جامعه توجه کنیم
رییس پنجاه و نهمین مجمع مشاورتی روسای شوراهای اسلامی شهرهای مراکز استان ها افزود: تشکیل بسیج مستضعفین، قبل از حمله ناجوانمردانه حکومت بعثی عراق به ایران بود و عمق دوراندیشی و آینده نگرانی امام خمینی را نشان داد، گرچه با پایان جنگ تحمیلی ابعاد دیگری ازحکمت تشکیل این سازمان مردمی مشخص گردید و دامنه خدمت رسانی بسیج به حوزه های دیگر نیازمندی جامعه نظیر سلامت، سازندگی، امداد و آموزش نیز رسید
او گفت: اما ظرفیت بسیج تنها به سازماندهی نیروی های دفاعی داوطلب منحصر نمی شود، پس از پایان دفاع مقدس، آیت الله هاشمی رفسنجانی که بدلیل حضور در فرماندهی جنگ با حکم امام خمینی، بیشترین ارتباط و تعامل را با نیروهای مخلص، با انگیزه و داوطلب و مستعد بسیجی داشت و بیش از هر فرد دیگری به ظرفیت نیروی بسیج در حل مسایل و معضلات کشور آگاه بود تلاش کرد، از توانمندی این ایده جهت بهره گیری از ظرفیتهای بکر و بلااستفاده کشور در حوزه های مختلف اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی بهره ببرد.
هاشمی ادامه داد: بسیج در طول سه دهه سپری شده از پایان دفاع مقدس، در حوزه های مختلفی نظیر سازندگی، خدمت رسانی و آموزش دستاوردچشمگیری داشته است، البته این به معنای رسیدن به حداکثر ظرفیت و توانمندی بسیج در این حوزه ها نیست، اقدامات صورت گرفته ، گامی کوچک در مسیری طولانی است.
او افزود: البته در این میان، پرداختن به حواشی نظیر هزینه کردن از اعتبار و وجهه بسیج که برگرفته از آبرو و اعتبار امام، شهدا و نظام ورهبری است ، مسیر انحرافی است که نباید در آن اسیر شد.
رییس شورای شهر تهران افزود: بایست جایگاه بسیج و مقبولیت اجتماعی و تخصصی آن بجایی برسد که محبوب ترین، موجه ترین و متخصص ترین چهره های جامعه با افتخار به این خیل بپیوندند و خود را بسیجی بدانند.
او گفت: اما در رابطه با این نشست که بیش از١٤ سال است که جهت هم اندیشی و تعامل بیشتر شوراهای اسلامی مراکز استانهای کشور تشکیل می گردد، ٥٤ نشست در فواصل حدود صد روزه در استانهای مختلف، و مصوبات و پیشنهاداتی ارائه شده است که امیدواریم که نقشی موثر در ارتقای جایگاه و اثربخشی شوراهای اسلامی ایفا کند.
هاشمی اظهار داشت: شوراهای اسلامی در جمهوری اسلامی ، در جایگاه یک پارلمان محلی ایفای و نقش می کنند و لازمه ارتقای آنان افزایش هماهنگی ، کارایی و اثر بخشی آنان، در مدیریت شهری است.
هاشمی افزود: در انتخابات اخیر ، تغییر معنا داری در اکثر کلانشهرها ومراکز استان در انتخاب مردم دیده شد ، تغییری که می تواند به منزله تمایل عمومی به تحول در مدیریت شهری و ارتقای عملکرد این نهاد نسبت به گذشته تعبیر شود.
او ادامه داد: امروز آلودگی هوا، ترافیک، ضعف در حمل ونقل عمومی، بافتهای فرسوده، آسیبهای اجتماعی تنها معضلات تهران به شمار نمی آید وبسیاری از کلانشهرها ومراکز استانها را رنج می دهد.
به گفته هاشمی، از سوی دیگر با گذشت 20 سال از تاسیس نهاد شورا، شاهد هستیم از موضوعاتی که قانونگذار جهت کاهش بار تصدی گری دولت وتقویت مشارکت مردم در اداره شهرها به نهاد شوراها وشهرداری برخاسته از آن تفویض کرده اما بخش کوچکی عملیاتی شده است، در حالیکه انتقال وظایفی نظیر خدمت رسانی در حوزه های مختلف به شهروندان مانند آموزش، انرژی و سلامت به مدیریت شهری از دستگاههای دولتی می تواند هم از بار سنگین تصدی گری دولت بکاهد و هم کارایی واثربخشی و مشارکت شهروندان را در ارائه خدمات ارتقا دهد.
او افزود: تامین درآمد پایدار یکی از اولویتهای مدیریت شهری است که بخش قابل توجهی از آن باید از طریق دریافت مالیات ارزش افزوده از دولت دریافت شود
هاشمی اضافه کرد: همچنین فعالیتهایی نظیر حمل ونقل انبوه بر عمومی یا بازیافت ، از نوع خدماتی هستند که دارای فن آوری وتخصص بالا می باشند وطبیعی است که دستیابی به این فن آوری وتخصص هزینه بر و دشوار است، در حالیکه انباشت این تجربه در برخی از کلانشهرها و سایر مراکز استان وجود دارد و می توان با تعامل مناسب و هم افزایی مراکز استان، فرایند مدرنیزاسیون خدمات شهری و استفاده از فن آوری را برای سایر شهرهای متقاضی آسانتر وکم هزینه تر نمود.
او اظهار داشت: همچنین وقوع حوادثی نظیر زلزله غرب کشور نشان داد برای افزایش هماهنگی، ارتقای سرعت عمل و کاهش دوباره کاری، موازی وپراکندگی در امداد و ارائه خدمات نیاز به ایجاد هماهنگی بیشتری بین مدیریت شهری مراکز استان وجود دارد تا در مواقع بحرانی و نیاز هموطنان به امداد بتوانند با سرعت وصحت و دقت بیشتری به ارائه خدمت بپردازند.
به گفته هاشمی، در مجموع باید به این نکته توجه کنیم که نهال نورس مدیریت شهری و سازمان مردم نهاد شوراهای اسلامی، برای بارور شدن و شکوفایی نیاز به همگرایی، انسجام وتقویت بیشتر درونی دارد تا بتوان با کمک سایر ارکان نظام نظیر مجلس شورای اسلامی و قوه مجریه بسترهای توسعه مدیریت شهری را فراهم آورد.
او افزود: با توجه به اینکه انتظار عمومی از منتخبان دوره پنجم شوراهای اسلامی ایجاد تحول، بهبود وارتقای خدمات در مدیریت شهری است ، مجلس شورای اسلامی در بعد تصویب قوانین و بودجه بخصوص لایحه مدیریت شهری و دولت در عرصه اجرا می توانند کمکهای شایان توجهی در جهت ارتقا سطح خدمات به مدیریت شهری داشته باشند.
با کانال تلگرامی «یا مهدی نیوز» همراه شوید