میزان
میزان/ عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس شورای اسلامی که چهار سال رئیس کمیسیون اصل نود هم بوده است میگوید درباه یک پرونده فساد اقتصادی مطالب و اسنادی دارد که به موقع درباره آن حرف خواهد زد. البته از فشار یقه سفیدها، پرونده بانک زنجانی، نقش برخی نمایندگان در پرونده سه هزار میلیاردی، بازخواست وزیر به علت قرار با نماینده، سند زدن معدن برای خانواده و... هم سخن گفت.
محمد علی پورمختار نماینده دو دوره مجلس شورای اسلامی از حوزه انتخابیه «کبودرآهنگ، بهار و لالهجین» است. در مجلس نهم ریاست کمیسیون اصل نود مجلس را برعهده داشت و هم اکنون عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس دهم است. البته گفت که چرا نامزد تصدی پست ریاست کمیسیون اصل نود مجلس دهم نشد.
قسمتی از این مصاحبه تفصیلی را در ادامه بخوانید:
پرونده سه هزار میلیاردی بسته شده است
میزان: رسیدگی در مورد پرونده ۳ هزار میلیاردی چطور بود؟ ظاهرا چند نفر از نمایندگان مجلس در آن دخیل بودند؟
پورمختار: بله. رسیدگی به این موضوع از مجلس هشتم آغاز و تقریباً یک گزارش در این رابطه به قوه قضائیه ارسال شده بود و بعداً که پرونده مقداری جزیی شده بود، حالا یک نوع دخالت و توصیه برخی از نمایندگان هم ذیل آن مشاهد شد که مثلاً آقای آریا حمایت شود؛ یعنی برخی از نمایندگان مجلس گفته بودند که از آریا حمایت شود و اصلاً خودشان هم حمایت کردهاند و رفتند نزد مدیرعامل بانک و توصیه کردند که به وی تسهیلات داده شود. البته این افراد رفتند و پاسخگو بودند و مشخص شد که این افراد نفعی در این موضوع نداشتند مثلا میخواستند یک واحد تولیدی در زمینه اشتغالزایی احداث کنند تا مشکل اشتغالزایی در حوزه انتخابیه شان حل شود البته این ایراد است که بعد باعث ورود اتهام میشود. اما از آن طرف هم اگراز این کارها نکنید کار پیش نمیرود لذا باید گفت همه کار نمایندگان ما در حال حاضر اینگونه است یعنی باید برای کمک به توسعه حوزه انتخابیه از سرمایه گذارهای مختلفی دعوت بشود.
میزان: پس رسیدگی به پرونده موسوم به اختلاس سه هزار میلیارد تومانی از سوی مجلس بسته شده است؟
پورمختار: بله.
نقش کمیسیون اصل نود در پرونده بابک زنجانی
میزان: اگر پیگیری پرونده سه هزار میلیاردی در مجلس هشتم کلید خورد پیگیری پرونده بابک زنجانی هم در مجلس نهم مطرح و پیگیری شد. کمیسیون اصل نود چه نقشی در این پرونده داشت؟
پورمختار: آقای بابک زنجانی بالاخره روزی که بحثش مطرح نبود با خیلیها ملاقات میکرد. اتفاقاً ابتدا مجلس و کمیسیون با درنظر گرفتن خرید چندین شرکت از سازمان تأمین اجتماعی به این پرونده ورود کرد.
میزان: اموالی که بابک زنجانی در خارج از کشور دارد شناسایی شده است؟
پورمختار: خیر این اموال هنوز شناسایی نشده است. مثلاً در تاجیکستان اموالی داشت. یک نوبت بنده در سفری که به تاجیکستان رفته بودم رفتم آن محل را دیدم و مثلاً یک جایی شبیه پایانه جنوب تهران داشت که در آنجا چندین اتوبوس مشغول حمل ونقل بودند. حدود چندین دستگاه تویوتا بود که همه این اتوبوسها به منظورحمل ونقل مورد استفاده قرار میگرفت.
میزان: بارها شنیده شده که زنجانی آدرس اموال خود را داده و مسئولین پس از رسیدگی مشاهده کردند که اموالی وجود ندارد؟
پورمختار: این مسئله بیشتر در زمینه بانکی بوده است.
میزان: زنجانی درترکیه هم اموالی دارد؟
پورمختار: بله در ترکیه هم مقداری اموال و دارایی دارد.
میزان: آیا کمیسیون حقوقی و قضایی مجدداً قصد دارد به این موضوع ورود کند؟
پورمختار: خیر به نظر نمیرسد که در مجلس دیگر به این پرونده ورود شود.
فشار یقه سفیدها
میزان: لابد درباره سایر پروندههایی که کمیسیون اصل نود مجلس نهم پیگیری می کرد فشارهایی بوده است. اگر تائید میکنید چه فشاری و از طرف چه کسانی؟
پورمختار: خیلی نمیَشود به این مسائل اشاره کرد و بعدها باید این موارد را بنویسم و بعد به شما بدهم.
میزان: پس تحت فشارهایی بودهاید؟
پورمختار: بله.
میزان: لابد از طرف یقه سفیدها؟
پورمختار: معمولا همین ها هستند
میزان: این فشارها در چه حوزهای بود؟ حوزه اقتصادی؟
پورمختار: اصل فشارها در حوزه مباحث اقتصادی بود.
میزان: این درست است که میگویند پروندههایی که کمیسیون اصل نود مجلس نهم تصمیمگیری میکرد در مجلس دهم بایکوت شدهاند؟ مثلاً پروندههایی مربوط به زمینخواری چه شد؟
پورمختار: واقعاً پیگریهای ما در زمینه زمینخواری بسیار مؤثر بود و تقریباً به یک روش تبدیل شد، اما با این حال پیگیریها باید بیشتر از این موارد باشد.
میزان: هنوز برای شما پرونده تخلفات ارسال میشود؟
پورمختار: بله، هنوز هم چنین گزارشاتی برای شخص بنده ارسال میشود.
میزان: شما چه کار میکنید؟
پورمختار: بنده آنها را به کمیسیون اصل نود ارجاع میدهم.
میزان: پرونده روستای زیارت به کجا رسید؟
پورمختار: آن زمان ما تا آخر کار این پرونده را پیگیری کردیم و در بسیاری از موارد مردم کمک می کردند و اطلاع رسانی داشتند بنابراین ما هرجا ورود میکردیم جلوی کار گرفته میشد منتها اشکال کار در این بود و هست که دستگاهها اگر بخواهند دست به یکی کنند مشکلات حل نمیشود وگرنه کمیسیون مگر چقدر توان و وقت دارد.
میزان: به نظر شما مشکل کجاست؟
پورمختار: مشکل اینجاست که این موضوع باید از طریق دستگاههای اجرایی تبدیل به یک رویه قوی شود و بازدارنده باشد که در برخی موارد این مسئله دیده نمیشود.
میزان: پرونده معوقات بانکی به کجا رسید؟
پورمختار: ما جلسات زیادی درباره معوقات بانکی داشتیم و این امر هم تبدیل به یک مبنا شد یعنی بنده این موضوع را بارها و بارها در ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی مطرح کردم و آخر کار یک مصوبه گرفتیم که پیرامون آن چند کمیته تشکیل شد و این کمیتهها پیگیر شدند تا نهایتاً یک مبنایی ایجاد شد که همان روشها هنوز هم ساری و جاری است.
نماینده نباید وام دار باشد
میزان: مستحضرید که مجلس به نوعی بر اجرای قوانین و عملکرد دستگاهها نظارت میکند و پیرامون این ماموریت وقتی دستگاهی تخلفی میکند باید به این مسئله ورود کند، به نظر شما اگر نظارت مجلس قوی بود ما به اینجا میرسیدیم؟
پورمختار: نمایندگان اختیارات خود را دارند، اما لازمه کار این است که خود نماینده در این قضایا وامدار کسی نباشد.
میزان: چرا این دوره در انتخابات ریاست کمیسیون اصل نود شرکت نکردید؟
پورمختار: رئیس نشدن من جهات مختلفی داشت، اما بنده به عنوان عضو کمیسیون اصل نود ثبت نام کردم، با این حال باز خودم حس میکردم خیلی درباره این قضیه از بنده حمایتی نیست چرا که باید این حمایت باشد تا بتوان فعالیتی داشت. البته باید بگویم در دوره خدمتم در کمیسیون اصل نود حدود ۱۵ کیلو وزن کم کرده بودم و این نشان از فشارهای روانی کار داشت.
غیرواقعی بود
میزان: در زمان اتنخابات مباحثی علیه شما مطرح شد. آیا آن موارد هم در عدم حضور شما در کمیسیون اصل نود تاثیر گذار بود؟
پورمختار: آن هم تیراندازیهایی بود که انجام میدادند و همه این موارد هم غیر واقعی بود.
میزان: یعنی همه موارد غیر واقعی بود؟
پورمختار: همه آنها غیر واقعی بود و این مسئله در این طرف و آن طرف منتشر شد و نامه نوشتند به آقای جنتی که خوشبختانه رسیدگی شد.
ماجرای افشاگری
میزان: شما یک جایی گفته بودید که من اگر رد صلاحیت شدم افشاگری میکنم. درست است؟
پورمختار: بله. افرادی بودند. این افراد هم قسم شده بودند و خبر این موضوع به بنده رسید.
میزان: این افراد چه کسانی بودند؟
پورمختار: حالا اجازه بدهید چیزی نگویم.
میزان: یعنی هم قسم شده بودند تا شما رد صلاحیت شوید؟
پورمختار: بله. در یک پرونده بسیار بزرگی من مقابل این افراد ایستاده بودم.
میزان: کدام پرونده؟
پورمختار: نمیشود در این رابطه چیزی گفت.
به موقع خواهم گفت
میزان: بگذارید سوال را طور دیگری مطرح کنم وقتی شما عنوان میکنید اگر ردصلاحیت شوم افشاگری میکنم اگر خلاف و یا فسادی قرار است افشا شود به نظر شما نباید در هردو صورت افشا شود، یعنی چه تأیید شوید و چه رد صلاحیت؟
پورمختار: در حال حاضر وقتش نیست و به موقع آن را خواهم گفت. یک زمانی این موضوع را خواهم گفت.
مفاسد اقتصادی
میزان: یعنی شما چیزهایی میدانید و و اسنادی دارید که میخواهید افشاگری کنید؟
پورمختار: بله به حوزه مفاسد اقتصادی بر میگردد.
بازخواست وزیر به علت قرار با نماینده
میزان: برسیم به موضوع کمیسیونهای مجلس به نظر شما کمیسیون حقوقی و قضایی در مجلس نهم و مجلس دهم چه تفاوت هایی دارد؟
پورمختار: بنده مجلس نهم را در بسیاری از موارد پیگیرتر میدانم اولاً آن مجلس منسجمتر بود و ثانیاً نمایندگان تهران در این امور بسیار پیگیرتر بودند و از طرف دیگر بودند کسانی مثل احمد توکلی، زاکانی و نادران که جلوی کار میایستادند. البته باید به این نکته اشاره کنم که نمایندگان شهرستانها در این قضایا یعنی موضوع بودجه آسیب پذیر هستند و نمایندگان تهران اصلا غم و غصهای ندارند بنابراین نمایندگان شهرستانها برای یک تن قیر باید سرشان را جلوی مدیران سازمانها کج کنند تا یک کوچهای آسفالت شود خب اینجا این نمایندگان دچار آسیب هستند مثلاً یکی از این نمایندگان شهرستانها برای بنده تعریف میکرد که به دفتر یکی از وزرا رفته بود و به دلیل اینکه مقداری با دولت زاویه داشت از دفتر ریاست جمهوری به آن وزیر زنگ زدند و گفتند که چرا با این نماینده قرار گذاشتهای؟ البته وزیر هم جواب محکمی به ریاست جمهوری داده بود و گفته بود که این نماینده برای خودش به دفتر من نیامده و برای حل مشکل مردم پیگیری میکند؛ لذا ما نباید مسائل را به گروگان بگیریم، اما در برخی موارد این اتفاق رخ میدهد و توقع داریم مسئولین دولتی این رفتار را نداشته باشند.
میزان: یکی از موضوعات مهمی که شاید به نوعی مورد غفلت قرار گرفته، بحث نظارت بر معادن است. به نظر شما ضعف نظارتی در این حوزه وجود ندارد؟
پورمختار: بله ما تلاش داریم نظارت به این بخش را تقویت کنیم و موضوع تحقیق وتفحص را کلید زدهایم.
سند معدن به اسم خانواده
میزان: تائید می کنید برخی مسئولان معادن را به اسم خانواده شان میزنند؟
پورمختار: بله ما مواردی داشتیم که معادن را به اسم فرزندانش کردهاند؛ لذا از این گزارشات زیاد است و این موارد در استانهای مختلف موجود است.
رانت خودرو
میزان: به موضوع واردات خودرو هم ورود خواهید داشت؟
پورمختار: درباره سفارش واردات خودرو جلسهای با وزیر صنعت داشتم و به وزیر گفتم که اگر این موضوع حل نشود تحقیق و تفحص کلید خواهد خورد چرا که بنده این موضوع را کاملاً رانت میدانم که آمدند جلوی آن را گرفتهاند و محدود کردند و در همین قضیه خودروهای خارجی که اشخاصی محدود مشغول به وارد کردن آن هستند بین ۲۰ الی ۵۰ میلیون تومان افزایش قیمت داشته است اخیراً مجوزی به شرکت جهت واردات یک خودرو داده شده است و طی اخباری که بنده دارم آن شخصی که با این مسئله موافقت کرده خودش هم سهمی برای خودش در نظر گرفته است.
عملکرد قوه قضائیه در مبارزه با مفاسد قابل تقدیر است
میزان: اجازه بفرمایید بخش پایانی گفتگوی ما درباره عملکرد قوه قضائیه باشد. با توجه به اینکه شما یکی از اعضای فعال کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس هستید عملکرد قوه قضائیه را چطور ارزیابی میکنید؟
پورمختار: قوه قضائیه در بحث مبارزه با مفاسد خیلی فعال است و دست بر روی دانهدرشتها گذاشته است که این مسئله بسیار قابل تقدیر است، با این حال این قوه مورد هجمههای زیادی قرار گرفته است لذابه نوعی پایش را روی دم افراد خاصی گذاشته است بنابراین طبیعی است که مورد هجمه قرار بگیرد. در مجموع عملکرد قوه قضائیه خوب است.
میزان: رسیدگی در مورد پرونده ۳ هزار میلیاردی چطور بود؟ ظاهرا چند نفر از نمایندگان مجلس در آن دخیل بودند؟
پورمختار: بله. رسیدگی به این موضوع از مجلس هشتم آغاز و تقریباً یک گزارش در این رابطه به قوه قضائیه ارسال شده بود و بعداً که پرونده مقداری جزیی شده بود، حالا یک نوع دخالت و توصیه برخی از نمایندگان هم ذیل آن مشاهد شد که مثلاً آقای آریا حمایت شود؛ یعنی برخی از نمایندگان مجلس گفته بودند که از آریا حمایت شود و اصلاً خودشان هم حمایت کردهاند و رفتند نزد مدیرعامل بانک و توصیه کردند که به وی تسهیلات داده شود. البته این افراد رفتند و پاسخگو بودند و مشخص شد که این افراد نفعی در این موضوع نداشتند مثلا میخواستند یک واحد تولیدی در زمینه اشتغالزایی احداث کنند تا مشکل اشتغالزایی در حوزه انتخابیه شان حل شود البته این ایراد است که بعد باعث ورود اتهام میشود. اما از آن طرف هم اگراز این کارها نکنید کار پیش نمیرود لذا باید گفت همه کار نمایندگان ما در حال حاضر اینگونه است یعنی باید برای کمک به توسعه حوزه انتخابیه از سرمایه گذارهای مختلفی دعوت بشود.
میزان: پس رسیدگی به پرونده موسوم به اختلاس سه هزار میلیارد تومانی از سوی مجلس بسته شده است؟
پورمختار: بله.
نقش کمیسیون اصل نود در پرونده بابک زنجانی
میزان: اگر پیگیری پرونده سه هزار میلیاردی در مجلس هشتم کلید خورد پیگیری پرونده بابک زنجانی هم در مجلس نهم مطرح و پیگیری شد. کمیسیون اصل نود چه نقشی در این پرونده داشت؟
پورمختار: آقای بابک زنجانی بالاخره روزی که بحثش مطرح نبود با خیلیها ملاقات میکرد. اتفاقاً ابتدا مجلس و کمیسیون با درنظر گرفتن خرید چندین شرکت از سازمان تأمین اجتماعی به این پرونده ورود کرد.
میزان: اموالی که بابک زنجانی در خارج از کشور دارد شناسایی شده است؟
پورمختار: خیر این اموال هنوز شناسایی نشده است. مثلاً در تاجیکستان اموالی داشت. یک نوبت بنده در سفری که به تاجیکستان رفته بودم رفتم آن محل را دیدم و مثلاً یک جایی شبیه پایانه جنوب تهران داشت که در آنجا چندین اتوبوس مشغول حمل ونقل بودند. حدود چندین دستگاه تویوتا بود که همه این اتوبوسها به منظورحمل ونقل مورد استفاده قرار میگرفت.
میزان: بارها شنیده شده که زنجانی آدرس اموال خود را داده و مسئولین پس از رسیدگی مشاهده کردند که اموالی وجود ندارد؟
پورمختار: این مسئله بیشتر در زمینه بانکی بوده است.
میزان: زنجانی درترکیه هم اموالی دارد؟
پورمختار: بله در ترکیه هم مقداری اموال و دارایی دارد.
میزان: آیا کمیسیون حقوقی و قضایی مجدداً قصد دارد به این موضوع ورود کند؟
پورمختار: خیر به نظر نمیرسد که در مجلس دیگر به این پرونده ورود شود.
فشار یقه سفیدها
میزان: لابد درباره سایر پروندههایی که کمیسیون اصل نود مجلس نهم پیگیری می کرد فشارهایی بوده است. اگر تائید میکنید چه فشاری و از طرف چه کسانی؟
پورمختار: خیلی نمیَشود به این مسائل اشاره کرد و بعدها باید این موارد را بنویسم و بعد به شما بدهم.
میزان: پس تحت فشارهایی بودهاید؟
پورمختار: بله.
میزان: لابد از طرف یقه سفیدها؟
پورمختار: معمولا همین ها هستند
میزان: این فشارها در چه حوزهای بود؟ حوزه اقتصادی؟
پورمختار: اصل فشارها در حوزه مباحث اقتصادی بود.
میزان: این درست است که میگویند پروندههایی که کمیسیون اصل نود مجلس نهم تصمیمگیری میکرد در مجلس دهم بایکوت شدهاند؟ مثلاً پروندههایی مربوط به زمینخواری چه شد؟
پورمختار: واقعاً پیگریهای ما در زمینه زمینخواری بسیار مؤثر بود و تقریباً به یک روش تبدیل شد، اما با این حال پیگیریها باید بیشتر از این موارد باشد.
میزان: هنوز برای شما پرونده تخلفات ارسال میشود؟
پورمختار: بله، هنوز هم چنین گزارشاتی برای شخص بنده ارسال میشود.
میزان: شما چه کار میکنید؟
پورمختار: بنده آنها را به کمیسیون اصل نود ارجاع میدهم.
میزان: پرونده روستای زیارت به کجا رسید؟
پورمختار: آن زمان ما تا آخر کار این پرونده را پیگیری کردیم و در بسیاری از موارد مردم کمک می کردند و اطلاع رسانی داشتند بنابراین ما هرجا ورود میکردیم جلوی کار گرفته میشد منتها اشکال کار در این بود و هست که دستگاهها اگر بخواهند دست به یکی کنند مشکلات حل نمیشود وگرنه کمیسیون مگر چقدر توان و وقت دارد.
میزان: به نظر شما مشکل کجاست؟
پورمختار: مشکل اینجاست که این موضوع باید از طریق دستگاههای اجرایی تبدیل به یک رویه قوی شود و بازدارنده باشد که در برخی موارد این مسئله دیده نمیشود.
میزان: پرونده معوقات بانکی به کجا رسید؟
پورمختار: ما جلسات زیادی درباره معوقات بانکی داشتیم و این امر هم تبدیل به یک مبنا شد یعنی بنده این موضوع را بارها و بارها در ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی مطرح کردم و آخر کار یک مصوبه گرفتیم که پیرامون آن چند کمیته تشکیل شد و این کمیتهها پیگیر شدند تا نهایتاً یک مبنایی ایجاد شد که همان روشها هنوز هم ساری و جاری است.
نماینده نباید وام دار باشد
میزان: مستحضرید که مجلس به نوعی بر اجرای قوانین و عملکرد دستگاهها نظارت میکند و پیرامون این ماموریت وقتی دستگاهی تخلفی میکند باید به این مسئله ورود کند، به نظر شما اگر نظارت مجلس قوی بود ما به اینجا میرسیدیم؟
پورمختار: نمایندگان اختیارات خود را دارند، اما لازمه کار این است که خود نماینده در این قضایا وامدار کسی نباشد.
میزان: چرا این دوره در انتخابات ریاست کمیسیون اصل نود شرکت نکردید؟
پورمختار: رئیس نشدن من جهات مختلفی داشت، اما بنده به عنوان عضو کمیسیون اصل نود ثبت نام کردم، با این حال باز خودم حس میکردم خیلی درباره این قضیه از بنده حمایتی نیست چرا که باید این حمایت باشد تا بتوان فعالیتی داشت. البته باید بگویم در دوره خدمتم در کمیسیون اصل نود حدود ۱۵ کیلو وزن کم کرده بودم و این نشان از فشارهای روانی کار داشت.
غیرواقعی بود
میزان: در زمان اتنخابات مباحثی علیه شما مطرح شد. آیا آن موارد هم در عدم حضور شما در کمیسیون اصل نود تاثیر گذار بود؟
پورمختار: آن هم تیراندازیهایی بود که انجام میدادند و همه این موارد هم غیر واقعی بود.
میزان: یعنی همه موارد غیر واقعی بود؟
پورمختار: همه آنها غیر واقعی بود و این مسئله در این طرف و آن طرف منتشر شد و نامه نوشتند به آقای جنتی که خوشبختانه رسیدگی شد.
ماجرای افشاگری
میزان: شما یک جایی گفته بودید که من اگر رد صلاحیت شدم افشاگری میکنم. درست است؟
پورمختار: بله. افرادی بودند. این افراد هم قسم شده بودند و خبر این موضوع به بنده رسید.
میزان: این افراد چه کسانی بودند؟
پورمختار: حالا اجازه بدهید چیزی نگویم.
میزان: یعنی هم قسم شده بودند تا شما رد صلاحیت شوید؟
پورمختار: بله. در یک پرونده بسیار بزرگی من مقابل این افراد ایستاده بودم.
میزان: کدام پرونده؟
پورمختار: نمیشود در این رابطه چیزی گفت.
به موقع خواهم گفت
میزان: بگذارید سوال را طور دیگری مطرح کنم وقتی شما عنوان میکنید اگر ردصلاحیت شوم افشاگری میکنم اگر خلاف و یا فسادی قرار است افشا شود به نظر شما نباید در هردو صورت افشا شود، یعنی چه تأیید شوید و چه رد صلاحیت؟
پورمختار: در حال حاضر وقتش نیست و به موقع آن را خواهم گفت. یک زمانی این موضوع را خواهم گفت.
مفاسد اقتصادی
میزان: یعنی شما چیزهایی میدانید و و اسنادی دارید که میخواهید افشاگری کنید؟
پورمختار: بله به حوزه مفاسد اقتصادی بر میگردد.
بازخواست وزیر به علت قرار با نماینده
میزان: برسیم به موضوع کمیسیونهای مجلس به نظر شما کمیسیون حقوقی و قضایی در مجلس نهم و مجلس دهم چه تفاوت هایی دارد؟
پورمختار: بنده مجلس نهم را در بسیاری از موارد پیگیرتر میدانم اولاً آن مجلس منسجمتر بود و ثانیاً نمایندگان تهران در این امور بسیار پیگیرتر بودند و از طرف دیگر بودند کسانی مثل احمد توکلی، زاکانی و نادران که جلوی کار میایستادند. البته باید به این نکته اشاره کنم که نمایندگان شهرستانها در این قضایا یعنی موضوع بودجه آسیب پذیر هستند و نمایندگان تهران اصلا غم و غصهای ندارند بنابراین نمایندگان شهرستانها برای یک تن قیر باید سرشان را جلوی مدیران سازمانها کج کنند تا یک کوچهای آسفالت شود خب اینجا این نمایندگان دچار آسیب هستند مثلاً یکی از این نمایندگان شهرستانها برای بنده تعریف میکرد که به دفتر یکی از وزرا رفته بود و به دلیل اینکه مقداری با دولت زاویه داشت از دفتر ریاست جمهوری به آن وزیر زنگ زدند و گفتند که چرا با این نماینده قرار گذاشتهای؟ البته وزیر هم جواب محکمی به ریاست جمهوری داده بود و گفته بود که این نماینده برای خودش به دفتر من نیامده و برای حل مشکل مردم پیگیری میکند؛ لذا ما نباید مسائل را به گروگان بگیریم، اما در برخی موارد این اتفاق رخ میدهد و توقع داریم مسئولین دولتی این رفتار را نداشته باشند.
میزان: یکی از موضوعات مهمی که شاید به نوعی مورد غفلت قرار گرفته، بحث نظارت بر معادن است. به نظر شما ضعف نظارتی در این حوزه وجود ندارد؟
پورمختار: بله ما تلاش داریم نظارت به این بخش را تقویت کنیم و موضوع تحقیق وتفحص را کلید زدهایم.
سند معدن به اسم خانواده
میزان: تائید می کنید برخی مسئولان معادن را به اسم خانواده شان میزنند؟
پورمختار: بله ما مواردی داشتیم که معادن را به اسم فرزندانش کردهاند؛ لذا از این گزارشات زیاد است و این موارد در استانهای مختلف موجود است.
رانت خودرو
میزان: به موضوع واردات خودرو هم ورود خواهید داشت؟
پورمختار: درباره سفارش واردات خودرو جلسهای با وزیر صنعت داشتم و به وزیر گفتم که اگر این موضوع حل نشود تحقیق و تفحص کلید خواهد خورد چرا که بنده این موضوع را کاملاً رانت میدانم که آمدند جلوی آن را گرفتهاند و محدود کردند و در همین قضیه خودروهای خارجی که اشخاصی محدود مشغول به وارد کردن آن هستند بین ۲۰ الی ۵۰ میلیون تومان افزایش قیمت داشته است اخیراً مجوزی به شرکت جهت واردات یک خودرو داده شده است و طی اخباری که بنده دارم آن شخصی که با این مسئله موافقت کرده خودش هم سهمی برای خودش در نظر گرفته است.
عملکرد قوه قضائیه در مبارزه با مفاسد قابل تقدیر است
میزان: اجازه بفرمایید بخش پایانی گفتگوی ما درباره عملکرد قوه قضائیه باشد. با توجه به اینکه شما یکی از اعضای فعال کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس هستید عملکرد قوه قضائیه را چطور ارزیابی میکنید؟
پورمختار: قوه قضائیه در بحث مبارزه با مفاسد خیلی فعال است و دست بر روی دانهدرشتها گذاشته است که این مسئله بسیار قابل تقدیر است، با این حال این قوه مورد هجمههای زیادی قرار گرفته است لذابه نوعی پایش را روی دم افراد خاصی گذاشته است بنابراین طبیعی است که مورد هجمه قرار بگیرد. در مجموع عملکرد قوه قضائیه خوب است.